Powered By Blogger

lördag 3 april 2021

Jesus har krossat ormens huvud! Jesus crushed the head of the serpent - He rested

 Stilla veckan. Påsklördag. Holy week. Easter. It is finished. He rested. Shalom! Frid! Protoevangeliet.

- Två gånger i världshistorien har Gud vilat på den sjunde dagen. Guds folks sabbatsvila finns i försoningens djupa frid (Guds shalom).


1 Mos. 2:1-3 "Så fullbordades himlen och jorden med hela sin härskara. På sjunde dagen hade Gud fullbordat sitt skapelseverk. Han vilade på den sjunde dagen från hela det verk som han hade gjort. Gud välsignade den sjunde dagen och helgade den, ty på den dagen vilade han från allt sitt verk som han hade skapat och gjort."

2 Mos.3: 15 "Jag skall sätta fiendskap mellan dig och kvinnan och mellan din avkomma och hennes avkomma. Han skall krossa ditt huvud och du skall hugga honom i hälen."

Hebr. 10:12-13 "Men Jesus har framburit ett enda syndoffer för alla tider, och han har satt sig på Guds högra sida och väntar nu på att hans fiender skall läggas som en fotpall under hans fötter."

Joh. 19:41-42 "Intill den plats där Jesus hade blivit korsfäst låg en trädgård, och i trädgården fanns en ny grav, där ännu ingen hade blivit lagd. I den lade de Jesus, eftersom det var judarnas tillredelsedag och graven låg nära."

Rom. 6:3-5 "Eller vet ni inte att vi alla som har blivit döpta till Kristus Jesus har blivit döpta till hans död? Vi är alltså genom dopet till döden begravda med honom, för att också vi skall leva det nya livet, liksom Kristus uppväcktes från de döda genom faderns härlighet. Ty är vi förenade med honom genom en död som hans, skall vi också vara förenade med honom genom en uppståndelse som hans."

***

Photo: "What Genesis rest might mean". He rested. (Pastoral Meanderings, April 30, 2014). This was posted on my blog in 2017 and 2020. 

***

In Jerusalem "HEBREW! How Great is our God / Gadol Elohai by Joshua Aaron in Jerusalem, Israel / Messianic Worship"

https://www.youtube.com/watch?v=sWSKtoURGAg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar