Powered By Blogger

tisdag 29 december 2020

Israels tröst - Guds ljus och härlighet

 Jul- och nyårstiden (del III). 2020-2021. Gott Nytt År!

- Rom. 5:1-5 är fortfarande aktuella: "Då vi alltså har förklarats rättfärdiga av tro, har vi frid med Gud genom vår Herre Jesus Kristus. Genom honom har vi också tillträde till den nåd som vi nu står i, och vi jublar i hoppet om Guds härlighet. Men inte bara det, vi jublar också mitt i våra lidanden, eftersom vi vet att lidandet ger tålamod, tålamodet fasthet och fastheten hopp. Och det hoppet bedrar oss inte, ty Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan genom den helige Ande, som han har gett oss."

- Året som snart är till ända har verkligen varit ett annorlunda prövningens och kanske lidandets år, men jag tänker mig att det tålamod vi har fått lära oss genom olika följder av den rådande pandemin ändå är någonting viktigt. Det står ju i Romarbrevet att lidandet ger tålamod och att tålamodet ger fasthet och fastheten i sin tur hopp. 

Vi har tvingats röra oss i snävare cirklar, fått se samma vyer, erfarit oro, genomlidit begränsningar, tränat närvaro, påtvingats disciplin, rört oss i mörker och djupa dalar, längtat efter ljuset, friheten, räddningen och våren. 

Och vi har fått sakna närvaron kring gudstjänst och kristna möten. Samvaron med andra kristna. 

Konspirationsteorier har florerat. 

Ändå är receptet så enkelt, Bibeln uppmanar oss: 

"låt oss ha blicken fäst vid Jesus, trons upphovsman och fullkomnare, som i stället för den glädje som låg framför honom utstod korsets lidande utan att bry sig om skammen och som nu sitter på högra sidan om Guds tron. Tänk på honom som måste uthärda sådan fiendskap från syndare, annars tröttnar ni och tappar modet." Hebr. 12:2-3

- Jesus offrade sig så att vi skulle få ta del av den stora, stora glädjen att vi av nåd får vara Guds barn och försonade med Gud genom honom. 

I Luk. 2:25f får vi läsa om Simeon i Jerusalem. Han var en rättfärdig man som väntade på Israels tröst (v. 25). Simeon fick se Jesus som är "Guds frälsning och ljuset för hedningarna och Guds folk Israel" (v. 32). Detta ska alla folk få se. (v. 31)

Happy New Year!

"Simeon's song" (Tommy Walker)

https://www.youtube.com/watch?v=SHP-mMZVwUo


"Now that I've held Him in my arms" (Michael Card)

https://www.youtube.com/watch?v=cp90Hws2QQE


"Joyful, joyful" (Tommy Walker)

https://www.youtube.com/watch?v=OYKP2p6uEkM



***

"The queen's Christmas Day message 2020":

https://www.youtube.com/watch?v=uSftQu9rnBA

***



Foton: december 2020 (familjen Lindén)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar