Powered By Blogger

lördag 23 mars 2019

"Anpassa er inte efter den här världen"

Från Paulus, Kristi Jesu tjänare, kallad till apostel; - Paulus förmanar och vet att den troende låter sig förvandlas för att kunna se vad som är Guds vilja och vad som är gott:

"Anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja, det som är gott och fullkomligt och som behagar honom." (Rom. 12:2)



Från Jakob, Guds och Herren Jesu Kristi tjänare, till de tolv stammarna i förskingringen; - Jakob uppmanar till uthållighet i prövningen, vet att Gud är ljusen Fader hos vilken ingen förändring sker och vet att den troende är pånyttfödd genom sanningens ord:

"Salig är den som håller ut i prövningen, ty när han har bestått sitt prov skall han få livets krona, som Gud har lovat dem som älskar honom. --- Allt det goda vi får och varje fullkomlig gåva är från ovan och kommer ner från ljusens Fader, hos vilken ingen förändring sker och ingen växling mellan ljus och mörker. I kraft av sin vilja födde han oss på nytt genom sanningens ord, för att vi skulle vara en förstlingsfrukt bland dem som han har skapat. Detta vet ni, mina älskade bröder." (Jak.1:12, 17-19)


***

Marie bebådelsedag:

Maria sjöng en vaggsång och jag tycker om första versen. Sjöng den här sången i barnkören i tiderna.

"Somna nu lilla barn, sov med hyvelspån i näven,
regnet slår mot vårt tak, och i skogen tjuter räven.
Josef står vid svarven han, somna lille timmerman."


- My Boss is a Jewish carpenter.




Om Jakobs brev (från Folkbibelns fotnot) Jakob "måste ha varit väl känd av sina judekristna läsare. Den fornkyrkliga traditionen knyter Jakob, Herrens bror (Gal. 1:19) och ledare för församlingen i Jerusalem, till detta brev, som måste ha tillkommit mycket tidigt."












Foto: KL (madonnan i Pedersöre kyrka 2018)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar