Powered By Blogger

fredag 8 juni 2018

Vädjan till finländska regeringen

Finland.

Stoppa hatretoriken i palestinska skolböcker. Uppropet gäller enbart finska medborgare. European Coalition for Israel (ECI) har en kampanjvädjan som man kan delta i:


"De senaste åren har vi vid upprepade tillfällen uppmärksammat hur den väldokumenterade hatretoriken i de palestinska skolböckerna försvårar en fredlig utveckling mellan israeler och palestinier. Sedan det framkommit att den palestinska myndighetens läroplan som togs i bruk under hösten 2017 har radikaliserats ytterligare, samtidigt som Finlands regering är ordförande i givarländernas internationella styrgrupp för den palestinska utbildningen, har vi som finska medborgare och skattebetalare ett internationellt ansvar att ingripa.

Vi ber därför om er hjälp att vädja till vårt lands utrikesminister Timo Soini (med kopia till statsminister Juhani Sipilä, finansminister Petteri Orpo och utrikeshandels- och utvecklingsminister Anne-Mari Virolainen, utvecklingspolitiska kommissionens ordförande Aila Paloniemi) att biståndet till den palestinska myndigheten ska frysas tills hatretoriken i de palestinska skolböckerna har avlägsnats och läroplanen klart uppfyller UNESCOS kriterier för fred och tolerans. Ni kan skicka er vädjan per e-mail på följande adress:

Timo Soini                    timo.soini@formin.fi
Juha Sipilä                   juha.sipila@vnk.fi
Petteri Orpo                 petteri.orpo@vm.fi
Anne-Mari Virolainen   anne-mari.virolainen@formin.fi
Aila Paloniemi             aila.paloniemi@eduskunta.fi

Uttryck er respektfullt till utrikesministern som är den första minister som någonsin tagit frågan på allvar. Han förtjänar stöd och respekt men behöver även agera för att Finlands utrikespolitik skall främja fred och försoning och inte hatretorik och radikalisering.

Formulera er kort. Ni får gärna använda den information som vi bifogar med detta e-mail men skriv gärna fritt. Tack för att ni på detta sätt vill vara med och främja en fredlig utveckling i Mellanöstern.

Ni får gärna skicka vidare denna information till övriga Israel vänner så att så många som möjligt hör av sig till vår regering. Hör gärna av er om ni har frågor."


Tomas Sandell & ECI teamet

ECI:
https://www.ec4i.org/








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar