Powered By Blogger

onsdag 21 mars 2018

Transideologin är en fara för våra barn och unga

GP (Olof Edsinger)


"Transpersoners utsatta situation har fått stor uppmärksamhet. Detta är bra. Men den radikala synen på kön och könsidentitet som delar av denna grupp vill införa är ändå djupt problematisk. Om den tar över riskerar den att skapa stor förvirring bland våra barn och unga, skriver Olof Edsinger, Svenska Evangeliska Alliansen."










Göteborgsposten: "Transideologin är en fara för våra barn och unga"
http://www.gp.se/nyheter/debatt/transideologin-%C3%A4r-en-fara-f%C3%B6r-v%C3%A5ra-barn-och-unga-1.5251410
"det stora problemet är vad som sker när transrörelsens syn på kön – ofta i allians med den lika radikala queerrörelsen – sipprar ned till våra barn och unga. För saken är ju den att det i dag har blivit ”inne” att inte vara säker på sin egen könsidentitet. Remisserna till sjukvårdens utredare på området ökar lavinartat, och när vanliga svenska skolbarn ska fylla i enkäter kan uppemot en tredjedel i samma klass kryssa för ”annan” i stället för ”kille” och ”tjej” – sannolikt för att de har lärt sig att man inte ska vara för säker i dessa frågor.

Samtidigt lobbar normkritiska queerideologer för att få bort allt tal om ”binära motsatser” (däribland manligt och kvinnligt) ur förskolans och skolans värld. Som alternativ uppmanas man att själv botanisera i den rika floran av identiteter – på Facebook finns i dag hela 70 sådana att välja bland."



Foto: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar