Powered By Blogger

måndag 19 mars 2018

Seglivade myter om judar - Europa och de kristna måste stå upp mot antisemitism

2018. Världen idag (Tomas Sandell). Shalom!

 "Elie Wiesel hade rätt. Nu behöver hela Europa, också de kristna, vakna upp och engagera sig mot den utbredande antisemitismen i Europa."

"När myten om den judiska lobbyn dyker upp igen i våra dagar finns det därför skäl att vara på sin vakt. Det är ingen nyhet att ”Sions vises protokoll” fortfarande är en bästsäljare i stora delar av arabvärlden, där den judiska staten alltjämt utmålas som roten till alla problem i regionen. Lite omskrivet uppfattaskonflikten mellan Israel och palestinierna i stora delar av västvärlden som roten till alla problem i Mellan­östern. Missuppfattningen visar hur antisemitisk propaganda med tiden har omskrivits och även smugit sig in i vårt eget tänkande."

Världen idag:
http://www.varldenidag.se/israelkommentar/seglivade-myter-om-judar/reprbo!ZhwYSbbKAbTftRUdxWsN5w/
"nidbilden av de förskräckliga judarna lever kvar i Europa oberoende av islamistiska influenser. När judiska organisationer, bland dem även den organisation som jag själv företräder, Europeiska koalitionen för Israel, nyligen protesterade mot att BDS-rörelsens grundare Omar Barghouti bjudits in till Europaparlamentet, kallade seminariets arrangör – Europaparlaments ledamot Anna Gomes – oss för ”den perversa Israellobbyn”. Trots möjligheter att förtydliga sig, och eventuellt rätta till ordvalet, höll hon fast vid sin anklagelse om att det var den perversa och maktfullkomliga Israellobbyns fel att man inte fick diskutera den israeliska ockupationen. Vad vi egentligen försökte påpeka, var att BDS-rörelsens vägran att erkänna judarnas rätt till självbestämmande uppfyllde Europaparlamentets egen definition av antisemitism, och att de därför inte borde ges utrymme i den europeiska folksamlingen. --- Elie Wiesel hade rätt. Nu behöver hela Europa, också de kristna, vakna upp och engagera sig mot den utbredande antisemitismen i Europa."






Foton: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar