Powered By Blogger

torsdag 25 januari 2018

biskopsangrepp på Bibeln, treenigheten och trosbekännelsen

Ef. 4:5 "en Herre, en tro, ett dop, en Gud som är allas Fader," 

År 2018. Biskop Björn Vikström påstår att när vi talar om Gud som en far handlar det ett symbolspråk. Han tar till detta argument för att rättfärdiga användningen av ordet "hen" när man talar om Gud, vilket khde Mia Bäck nyligen gjort. Bekännelseskrifterna, entydig luthersk lära; Treenigheten och Trosbekännelsen tar klart av stånd från dylikt resonemang.

Jag lärde mig i skriftskolan att Gud är tre (Fader, Son och helig Ande) men ändå en och att tex den Helige Ande är en person. Om man läser Martin Luther's förklaringar till trosartiklarna kan man läsa innantill om ord som: Han, han, han och faderlig.

Jesus ber i Getsemane (Mark. 14:36) "Han (Jesus) sade: "Abba, Fader! Allt är möjligt för dig. Tag denna kalk ifrån mig. Men inte som jag vill utan som du vill."

Bibeln flödar över av ord om Gud som Fader, Herre osv. Att Gud kan trösta som en mor (Jes. 66:13) tar inte bort det som Kyrkan i alla tider har lärt och som är tillförlitlig biblisk och evangelisk-luthersk lära.

Man talar ju också om den Kristuslike Guden (the Christlike God). Men tyvärr finns det en politisk agenda som man bäddar för genom att införa ett annat språkbruk ("hen").


Luther's lilla katekes (Andra huvudstycket: Trons artiklar)
http://logosmappen.net/bekskrifter/lillakat/trosart.html

2 Kor. 1:3f "Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader, barmhärtighetens Fader och all trösts Gud, han som tröstar oss i all vår nöd, så att vi kan trösta dem som är i nöd med den tröst vi själva får av Gud."


Sorgligt, sorgligt!
https://svenska.yle.fi/artikel/2018/01/25/biskop-vikstrom-tycker-att-gud-far-kallas-hen





Foto: KL (ÖT 25.1.2018)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar