Powered By Blogger

lördag 21 januari 2017

Satsa på konservativ kristendom

Kyrkans Tidning. Reformationsåret 2017.

En omfattande studie av kanadensiska forskare visar att "konservativa kristna församlingar, som vill gå tillbaka till trons rötter, till Bibeln och återvinna det som alltid varit kristendomens centrum, växte i medlemsantal. --- I de församlingar som växte var ledarskapet uttalat konservativa, ja, i normalfallet mer konservativa än de övriga medlemmarna."

Kyrkans tidning:
http://www.kyrkanstidning.se/debatt/satsa-pa-konservativ-kristendom?key=acb2f583eaf489cb2cd3dd9e9a671779&time=1484375469
"Den kyrka som anpassar sig till tidsandan och samtidigt suddar ut sin egen identitet, för den kyrkan pekar pilarna rakt ner i graven. Det sambandet är så uppenbart att ingen kyrkoledare kan undgå att se det.

 Nu är kristna kyrkors uppdrag inte att enbart maximera antalet medlemmar. Det handlar om att väcka tro, skapa efterföljelse och bygga församlingar som praktiserar Nya testamentets undervisning. För att citera Jesus: ”Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar … och lär dem att hålla allt som jag befallt er”.




The Washington Post: "Liberal churches are dying"
https://www.washingtonpost.com/posteverything/wp/2017/01/04/liberal-churches-are-dying-but-conservative-churches-are-thriving/?utm_term=.7456afdaf41b

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar