Powered By Blogger

torsdag 27 mars 2014

MKV - Nigeria och Pakistan - Bön i den Treenige Gudens namn - Jesus is Lord!

1 Tim. 1:1:2:1-6. 1 Petr. 4:10. Matt. 10:22. Matt. 5:13-16.
Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 11/2014 (Ordf. Johan Candelin)

Tack- och förbönsämnen: NIGERIA (fruktansvärd förföljelse, över 100 mänskor dödade, bön för de kristna)  och PAKISTAN (Asia Bibi, bön för alla kristna)






Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=e3f128393c
Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=17cd0560fc

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

1 Petr. 4:10 "Tjäna varandra, var och en med den nådegåva han har fått, som goda förvaltare av Guds mångfaldiga nåd."

Matt. 10:22 "Och ni skall bli hatade av alla för mitt namns skull. Men den som håller ut intill slutet skall bli frälst."

Matt. 5:13-16 "Ni är jordens salt. Men om saltet förlorar sin sälta, hur skall man då göra det salt igen? Det duger bara till att kastas ut och trampas ner av människorna. Ni är världens ljus, inte kan en stad döljas, som ligger på ett berg. Inte heller tänder man ett ljus och sätter det under skäppan, utan man sätter det på ljushållaren, så att det lyser för alla i huset. Låt på samma sätt ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er Fader i himlen."


Lovprisning - Praise: "Adonai"
https://www.youtube.com/watch?v=CJIloFhFCJk

Agnus Dei:
https://www.youtube.com/watch?v=KVFzxazTQNM


Saliga visshet: (Via Vitae i Pedersöre kyrka):
http://www.youtube.com/watch?v=4xVdcjnoZMI


Fler än 100 dödade mot kristna byar i Nigeria

NIGERIA

"Den 14 mars attackerades och förstördes tre kristna byar i delstaten Kaduna av en grupp muslimska boskapsuppfödare från den etniska folkgruppen fulani, och mer än 100 människor dödades. Angriparna var beväpnade med skjutvapen och knivar och dödade män, kvinnor och barn när de satte eld på hem och kyrkor. Attackerna varade i cirka fyra timmar. Daniel Ayip, vice ordförande för de lokala myndigheterna, bekräftade attackerna och dödssiffran.
”Det finns inget som rättfärdigar detta omänskliga dåd”, säger Ayip.

Nuhu Moses, som lyckades fly från byn Chensyi, säger att en grupp på ungefär 40 angripare satte eld på varje hus i byn och sköt alla människor de kunde hitta. Ett femtiotal kristna dödades i byn.”Det finns inte ett enda hus som inte har förstörts när angriparna satte eld på våra hem”, säger Moses. ”När vi försökte fly sköt våra angripare på alla de såg. Det var ett under att jag kom därifrån levande.”

Ungefär en timme efter att attackerna hade upphört kom säkerhetspersonal till platsen, och Nigerias polis har stationerat fler män i området för att återställa ordningen. En utredning av attackerna har påbörjats enligt polisen.

Kristna utgör med 51,3 procent av den totala befolkningen den största religiösa gruppen i Nigeria. Trots detta är förföljelsen av kristna ett stort problem i ett flertal delstater i landet. Analytiker har börjat se ett samband mellan fulanis attacker mot kristna och muslimsk extremism i området. Kadunas guvernör Mukhtar Yero fördömde attackerna den 14 och 15 mars som ”ogudaktiga och barbariska”. ”Den här fruktansvärda situationen är oacceptabel, och vi kommer att öka ansträngningarna för att förbättra övervakningen och förhindra att det händer i fortsättningen”, säger Yero. ”Vi ber att Gud ska avslöja människorna som ligger bakom det här problemet. Vi ber att Gud ska röra deras hjärtan så att de upphör med sådana ömkliga handlingar eller sätta stopp för deras onda planer.”

(Källa: www.assistnews.net )

- "Vi ber för situationen i Nigeria, och för våra lidande bröder och systrar där. Må Herren trösta dem som har mist sina familjer och hem. Vi ber att Gud ska sätta stopp för dessa grymma attacker, så att de kristna i Nigeria kan leva i fred i sitt eget land. Vi tackar Herren för dem och ber att de ska finna frid genom denna storm och att deras tro ska växa ännu starkare."


PAKISTAN

"Vi ber för Asia Bibi, vars rättegång sköts upp på grund av den ena domarens frånvaro. Vi ber att Herren ska ge henne och hennes familj tröst i dessa svåra tider. Må Gud ge domarna och alla som är inblandade i rättegången sin himmelska vishet, så att de kan fatta rätt beslut och låta en oskyldig kvinna gå fri. Vi ber för alla de kristna i Pakistan, att de inte längre ska behöva straffas genom missbruk av hädelselagarna. Låt detta vara en vändpunkt för landet."


(Källa: www.assistnews.net)

Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: Kerstin Lindén (Pedersöre kyrka)





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar