Powered By Blogger

söndag 25 augusti 2013

En kyrka som bär på osund rädsla - förfelad mediastrategi - vindflöjelteologi

Ester 4:14 "för en tid som denna". Rom. 12:2 "anpassa er inte efter den här världen". Rom. 12:9 "Avsky det onda, håll fast vid det goda." Upp. 2:5

(Finland) Kyrkpressen 22.8 nr 34. Bra "Inkast": "En kyrka som är rädd" (Mats Björklund)

"Jag ser inte en kyrka som är rädd för att sprida felaktiga läror eller idéer. Inte en kyrka som är rädd för att svika sina ideal och eller glömma sitt syfte. Sådana rädslor hade varit sunda och goda. Det jag tycker mej se är en kyrka som är livrädd för att bli impopulär. Det omgivande samhället måste acceptera oss, till vilket pris som helst.






 Därför tar vi ibland avstånd från det ena eller det andra fenomenet, till synes utan att ens hinna reda ut vad som egentligen sagts, gjorts eller påståtts och huruvida det egentligen ens var fel. Om det är impopulärt måste nån ta avstånd, oavsett vad saken gäller. --- Men om omsorgen om att upprätthålla skatteintäkterna styr våra ställningstaganden, har vi då inte fått en kyrka som är till salu till högstbjudande? --- Så länge kyrkan håller fast vid sin Mästare kan inget egentligen rubba henne. Om hon inte håller fast vid Honom finns det ingen mediastrategi i världen som kan rädda henne."



Kyrkpressen nr 34: (Inkast) - Läs hela texten!
http://www.kyrkpressen.fi/inkast/294-En-kyrka-som-ar-radd.html







- Att hålla fast vid Mästaren Jesus är att hålla fast vid hans ord som är Bibeln; Guds uppenbarelse. Lärostrider eller kanske hellre, diskussioner, som bottnar i oro över heresier och syftar till att korrigera den felaktiga riktningen, är viktiga och nödvändiga. (min kommentar)





Upp. 2:5 "Tänk därför på varifrån du har fallit, och omvänd dig och gör dina första gärningar. Annars, om du inte omvänder dig, skall jag komma över dig och flytta din ljusstake från dess plats."





Yle Arenan (en bra aftonandakt) med Boris Sandberg:

Lyssna: http://arenan.yle.fi/radio/1971052/#/play
Till trons försvar. Lyssna! (Finland) Aftonandakt med Boris Sandberg (6:57) "Det är inte omöjligt att veta vad rätt lära är. Utan dogmer blir vår ande fri?? En del tycker att man inte behöver tänka på vad man lyssnar till, inte bedöma en predikan eller andakt och inte ta ställning mot det som strider mot Jesu lära, utan bara flyta med strömmen. Men det är ju också en lära...relativismens lära.



Jes. 52:7 "Hur ljuvliga är inte glädjebudbärarens fotsteg när han kommer över bergen och förkunnar frid, bär fram goda nyheter och förkunnar frälsning och säger till Sion: Din Gud är konung!" 



Foto: KL



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar