Powered By Blogger

onsdag 12 december 2012

MKV - Bön i HERREN Sebaots namn - Algeriet, Mellanöstern, Kazakstan och Belarus

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Jer. 10:10, 16. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 43, 2012 (Johan Candelin) Lucia!
Tack- och bönesämnen: ALGERIET (kristen dömd till 5 års fängelse utan bevis); MELLANÖSTERN (kristna attackerade av beväpnade män), KAZAKSTAN (tack för frigivningen av pastor M. Djabbarbergenov & familjeåterföreningen) OCH BELARUS (Vitryssland - Tack för stoppad vräkning av församling; fortsatt bön)

Prayerbulletin: http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=4ffe8844ef


1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."


Jer. 10:10 "Men HERREN är den sanne Guden, han är den levande Guden, den evige Konungen. För hans vrede bävar jorden, och folken kan inte uthärda hans förbittring."

"But the Lord is the true God; he is the living God and the everlasting King. At his wrath the earth quakes, and the nations cannot endure his indignation." (ESV)

Jer. 10:16 "...Han är den som format allt, och Israels är hans arvedels stam. HERREN Sebaot är hans namn." 

"he is the one who formed all things, and Israel is the tribe of his inheritance; the Lord of hosts is his name." (ESV)

 

Lovprisning - praise (Rose of Bethlehem)
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=a63Lga6aEL0

"The Christmas story" (Michael W Smith)
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rC61WXMN_XY



Kristen konvertit i Algeriet döms till flera års fängelse för att ha skymfat profeten


ALGERIET

Den kristna konvertiten Karim Siaghi arresterades i april 2011 efter att han påstods ha gett en cd-skiva om kristendom till en muslim. Siaghi hade gått in i en telefonbutik för att handla och köpmannen började tala om religion. Missnöjd med Siaghis icke-muslimska svar, försökte han få Siaghi att visa vördnad för profeten och recitera den muslimska trosbekännelsen ”Det finns ingen gud utom Allah och Muhammed är guds profet.” När Siaghi vägrade och sade sig vara kristen, gjorde köpmannen en anmälan om att konvertiten hade förringat profeten och i avsaknad av andra vittnesmål väcktes åtal mot honom. Köpmannen sades ha sett Siaghi ge en cd-skiva till någon, men kom aldrig till domstolen för att vittna.

I maj 2011 dömdes Siaghi till fem års fängelse och 200 000 algeriska dinarer (ca 1 900 euro eller 17 000 kronor) i böter, fastän åklagarna inte hade presenterat några bevis eller vittnen. Över ett år senare, i november 2012, behandlades Siaghis överklagan i en domstol i staden Oran. Det var första gången han i domstolen mötte den som anklagat honom. Siaghi ”förnekade kategoriskt, igen en gång, att han skulle ha uttalat något nedsättande om profeten”. Även Siaghis hustru och lilla dotter var på plats i domstolen.

Lokala algerier liksom internationella observatörer uttryckte bestörtning över domen. Åklagaren uppges ha försökt få en tvåårig dom och böter på 50 000 algeriska dinarer (ca 530 euro eller 4 600 kronor). Experter på hur kristna behandlas i Algeriet säger att landets domstolar vanligtvis brukar föredra att förhala beslut som är fördelaktiga för kristna, för att inte uppröra lokala muslimers känslor. De säger att domarna också har dröjt med att slå fast den slutliga domen för att inte orsaka internationell religionsfrihetskritik

Domaren har inte ännu slagit fast något datum för nästa domstolsbehandling där ett utslag i ärendet ska presenteras. Det finns oro för att Siaghi kommer att bli tvungen till ytterligare en utdragen rättsprocess. Mustafa Krim, ledare för den protestantiska kyrkan i Algeriet, säger att han hoppas att vid nästa domstolsbehandling kunna mobilisera algerier till protester. ”Vi planerar att få med så många människor som möjligt, kristna och andra, för att protestera mot godtyckligheten i lagen 06-03 från 2006 som tillåter att en person som inte delar ’vissa islamisters’ värderingar döms utgående från hörsägen”, berättade Krim.

I ett historiskt drag sommaren 2011 erkände den algeriska regeringen officiellt Algeriets protestantiska kyrka och gav den rätt att fungera som råd för landets protestantiska församlingar. Kyrkan grundades år 1972, fastän det ända till 2011 var endast den katolska kyrkan som var erkänd av myndigheterna. Trots erkännandet av Algeriets protestantiska kyrka krävs det fortfarande att församlingarna själva anhåller om att bli registrerade.

(Källa: www.compassdirect.org)

- Vi ber för Karim Siaghi att Gud styrker honom i fängelset och att han snart får bli fri och rentvådd från alla anklagelser. Vi ber också om tröst och frid för hans hustru och dotter.




MELLANÖSTERN

Vi ber för kristna i ett land i Mellanöstern som den 2 december blev attackerade av beväpnade män medan de höll ett möte för afrikanska och asiatiska kristna i en privat fastighet. Angriparna förstörde gruppens egendom, inklusive musikinstrument, en ljudanläggning och stal ett fordon, konfiskerade kristen litteratur och mobiltelefoner. De kristna informerades om att inga icke-muslimska gudstjänster tolereras och de varnades för att ifall de möts igen skulle de dödas. Vi ber att klagomålet mot säkerhetsmyndigheterna skulle leda till handling och rättvisa skipas.

(Källa: www.meconcern.org)



KAZAKSTAN

Vi tackar Gud för att den uzbekiske pastorn Makset Djabbarbergenov (se Veckorapport 39) har frigivits den 4 december. Han och hans gravida hustru och deras fyra söner har återförenats efter tre månaders separation och de är tryggt omplacerade i ett europeiskt land. Paret är tacksamt för att vara tillsammans igen men besviket över att inte kunna stanna kvar och fortsätta sitt arbete i regionen, eftersom Makset är bannlyst från Kazakstan till 2017. Makset sade: ”Hälsa och tacka alla så mycket från djupet av våra hjärtan! Gud använde tiden i cellen till att tala till mitt hjärta och undervisa mig. Min familj och jag upplevde verkligen Guds närvaro under hela denna tid och det är tack vare de böner och den hjälp jag fick av alla som stod vid vår sida.”

(Källa: www.opendoors.uk, www.forum18.org)



BELARUS (Vitryssland - det heter Belarus!)

Vi tackar Gud för att den vräkning av pingstförsamlingen New Life Pentecostal Church i huvudstaden Minsk som skulle ske den 5 december har inställts. ”Det blir ingen vräkning” försäkrade Olga Shcherbovich vid domstolen den 4 december. ”Det fanns ett dokument och det fanns en åtgärdsplan, nu är dokumentet återkallat och åtgärden stoppad.” Församlingen möts i en tidigare ladugård som den köpte och renoverade, men myndigheterna har aldrig legaliserat användningen av byggnaden och har i tio år försökt vräka församlingen. Ärendet är inte slutbehandlat fastän vräkningen har återkallats, eftersom marken och byggnaden fortfarande lagligen tillhör myndigheterna så vi får fortsätta att be för församlingen.


(Källa: www.forum18.org)



Martyrkyrkan vänner r.f.

http://www.martyredchurch.net/sv



FÖRBÖNSTILLÄGG:

- Human rights defender in Kazakhstan: Vadim Kuramshin:
http://www.frontlinedefenders.org/node/21100#.UMi2Fc4-AcE.facebook
Front Line Defenders believes that the long prison term to which Vadim Kuramshin has been sentenced is the result of his peaceful and legitimate human rights activities. As a human rights defender who has always denounced human rights abuses committed in Kazakh penitential institutions, Vadim Kuramshin is now at significant risk of facing particularly harsh prison conditions as a reprisal.

- Be för hans familj, mor och två söner. Be om Guds beskydd i fängelset. Be om hans frigivning.

Earlier: http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2012/12/kazakhstan-twelve-years-in-prison-for.html






- Israel - "Pray for the peace of Jerusalem"
Ps. 122:6 "Önska Jerusalem frid! Må det gå dem väl som älskar dig."
- Be för landets ledare!





Övrigt:
Johan Candelin's minimuseum: http://www.theshragacollection.net/




13 december firas lucia i Finland, speciellt i Svenskfinland (även i grannlandet Sverige)
Sankta Lucia, December 13
http://www.youtube.com/watch?v=i2-Q_ObdE-4

Lucia ("Veni, veni Immanuel...)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JNx7iL9wi5I


”Mot den mörka vinterhimlen
stiger flammorna från bålet
där Lucia in i döden
vittnar om sin Herre Kristus.
Gud, ge oss sådan tro!
Lär oss leva till din ära,
var oss in i döden nära.

När vårt sinne tyngs av mörkret,
när vi famlar genom natten,
sänd då Herre, dina vänner
till att lysa vägen för oss.
Gud, ge oss hopp och mod!
Dina helgon må oss lära
att med frid vår svaghet bära.

Ljuset övervinner mörkret.
Jesus, alla helgons seger,
ge oss kraft, som åt Lucia,
gör oss trogna intill änden.
Gud, ge oss sådan tro
att vi med din helgonskara
får för evigt hos dig vara.”

(Catharina Bromé) 




”Gud, låt ljuset från Jesus
lysa in i våra liv
och sprida sitt sken
över hela jorden "

(Ur: bönboken)

"Gud, gör även mig till en ljusbärare."

(Ur: bönboken) 


Årets lucia - Finlands lucia 2012 - Sankta lucia :
http://hbl.fi/nyheter/2012-12-13/arets-lucia-lyste-upp-vinterkvallen

Kröningen: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SoSBgweXWSg






Kazakhstan update: http://www.bureau.kz/data.php?page=0&n_id=5376&l=en
"International Partnership for Human Rights and the Netherlands and Norwegian Helsinki Committees call on the Kazakhstani authorities to ensure that Vadim Kuramshin is not punished for his civic engagement and his exercise of freedom of expression and to release him in accordance with the jury decision of 28 August 2012. The Kazakhstani authorities should also put an end to the ongoing crackdown on free speech and alternative views in the country and comply with their international obligations in this area.

Moreover, our organizations call on the OSCE leadership and participating states to convey their concerns about the case of Kuramshin, in particular given his participation in the HDIM shortly before the renewal of the legal process against him. Any steps taken by national authorities to harass or punish civil society members in any way in relation to their participation in
human dimension activities are contrary to the OSCE’s basic principles and the commitments jointly undertaken by participating states. Most recently, in the Astana Commemorative Declaration adopted during Kazakhstan’s OSCE chairmanship in 2010, the OSCE states reconfirmed that they "value the important role played by civil society and free media in helping us to ensure full respect for human rights (and) fundamental freedoms (...)."






 
A Christmas tale (David James)
http://www.youtube.com/watch?v=yFxSHf_65VU

"O holy night" (David James)
http://www.youtube.com/watch?v=pXskmSD6C6U







 Foto: Kerstin Lindén (Pedersöre kyrka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar