Powered By Blogger

onsdag 5 december 2012

MKV - Maldiverna och Sudan/Sydsudan - bön i den Treenige Gudens namn

Kyrie eleison! Israels herde leder och regerar. 1 Tim. 1:1, 2:1-6. Ps. 10. Ps. 80:2-4. Tit. 2:13. (6.12 Finlands
självständighetsdag/Independence day - Bless the Lord!) Darkness in Kazakhstan (7.12.2012)

Martyrkyrkans vänner r.f. (ordf. Johan Candelin) Veckorapport 42, 2012 Update: pastor Makset Djabbarbergenov released!
Tack- och förbönsämnen: MALDIVERNA (kristen fängslad och utvisad) och SUDAN/SYDSUDAN flygbombningar, etnisk rensning, hungersnöd)



Prayerbulletin: http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=0d6b72092d

1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus vårt hopp," Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"


1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."



Ps. 80:2-4 " Lyssna, du Israels herde, du som leder Josef som en hjord, du som tronar på keruberna, träd fram i glans. Låt din makt vakna upp till att gå framför Efraim och Benjamin och Manasse. Kom till vår frälsning. Gud upprätta oss, låt ditt ansikte lysa så att vi blir frälsta." 

Tit. 2:13 "medan vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet."



Praise - lovsång: "I am" (Mark Schultz)
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hILaSh78yHQ

"Kadosh"
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CJX43l9-Qx0




Kristen utvisad från Maldiverna för att ha fört in litteratur

Myndigheterna i Maldiverna höll en bangladeshisk kristen fängslad i 23 dagar innan de utvisade honom för att ha fört in kristen litteratur till detta sydasiatiska örike som säger sig vara hundra procent muslimskt. Tullmyndigheterna hittade 11 kristna böcker på dhivehi hos Jathish Biswas. Han arresterades den 27 september på huvudstaden Malés internationella flygplats och utvisades den 19 oktober.

”Jag utsattes inte för fysisk misshandel, men myndigheterna behandlade mig som om jag ville förstöra deras nation genom att föra in kristna böcker”, berättar han. ”De klädde av mig nästan alla kläder för att se om jag bar med mig något annat.”

Den 46-årige Biswas leder det kristna sociala och ekonomiska utvecklingsbolaget Way of Life Trust. En amerikansk kristen, vars identitet av säkerhetsskäl inte uppges, arresterades senare och utvisades för påstådda kontakter med Biswas. Biswas säger ändå att han inte känner amerikanen och inte hade hört om hans utvisning. Den lokala pressen rapporterade att de båda kristna inte kommer att släppas in i landet igen.

Maldiverna – det enda landet förutom Saudiarabien som påstår att alla dess 300 000 invånare är muslimer – har lagar som förbjuder import av material som motsäger islam. Myndigheterna är ökända för att arrestera och utvisa kristna utlänningar om de deltar i kristna möten, till och med i privata hem, eller om de har kontakter till kristna grupper utomlands. Den immigrationsblankett som alla utlänningar måste underteckna varnar för att pornografiskt material, avgudar, alkohol, svinköttsprodukter och material som är mot islam är förbjudna i landet.

En nyligen tillämpad regel i landets religionsenhetslag från 1994 slår fast: ”Det är olagligt att i Maldiverna propagera för någon annan religion än islam eller att delta i försök att omvända någon till någon annan religion än islam. Det är också olagligt att offentligt visa fram någon symbol eller något slagord från någon annan religion än islam eller att skapa intresse för något dylikt.” Det tillägger att ingen i landet får bära med sig eller offentligt visa böcker om andra religioner eller böcker och skrifter som talar för eller sprider andra religioner eller översätta dylika böcker och skrifter om andra religioner till dhivehi-språket.

Religiöst förtryck verkar vara etablerat i detta land som av många rika och inflytelserika anses vara ett turistparadis.  


www.morningstarnews.org

- "Vi ber för Jathish Biswas att han fortsättningsvis får stå fast i sin tro och vara fullständigt helad från alla negativa upplevelser från fängelsetiden och den behandling han där utsattes för. Vi ber också för det maldiviska folket att de ska kunna komma ut i frihet och finna Jesus Kristus som Frälsaren."





SUDAN/SYDSUDAN

-"Vi ber för alla våra kristna bröder och systrar i Sudan och Sydsudan, särskilt dem som påverkats av den sudanesiske presidenten Omar el-Bashirs flygbombningar och etniska rensning, av hungersnöden orsakad av regeringen och av förbudet att få föra in humanitär hjälp till olika delar av detta område. Vi ber att Gud själv ska ingripa (Psalm 10) och beskydda sitt folk i Sydsudans norra delstat Bahr El Ghazal och de tre omtvistade gränsregionerna Abyei, södra Kordofan och Blå Nilen. Vi ber om moraliskt uppvaknande och mod i västvärlden att vidta åtgärder mot denna destruktiva regim."


www.rlprayerbulletin.blogspot.com



Martyrkyrkans vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/sv

http://www.opendoorsusa.org/news/2012/Dec/Uzbek-pastor-released-from-Kazakhstan-prison
Update: pastor Makset Djabbarbergenov released! (Thank you, Lord God, Almighty!)





Tack och förbönstillägg:

Belarus:
http://www.charter97.org/en/news/2012/12/5/62351/
"They decided not to evict the New Life church"


Kazakhstan (Pray!):
Human rights defender and lawyer Vadim Kuramshin
http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2012/12/more-support-for-human-rights-defender.html


Syrien/Syria - honoring martyr:
http://www.mecn.org/2012/10/orthodox-priest-father-fadi-jamil-haddad-kidnapped-tortured-and-murdered-by-terrorists-in-syria/




6.12

Finlands självständighetsdag 6.12 - Vi tackar Gud för vår frihet!
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3LBQs8HFVn8





Darkness in Kazakhstan:
12 års fängelse för arbete för mänskliga rättigheter för Vadim Kuramshin:

http://socialismkz.info/article/1354902686

http://rus.azattyq.org/content/kuramshin-case/24792208.html







Foto från Karleby kyrka (Kerstin Lindén) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar