Powered By Blogger

onsdag 28 september 2022

Fokus - "Tjäna efter den kraft Gud ger"

 - Söndagen den 25.9 kl. 17.30 hade vi höstens tredje Fokus-samling i Församlingscentret. Undervisningen hölls av Myanmar-biskopen Johan Candelin (MKV) som delade starka och inspirerande ord. "Livbåten Jesus rymmer alla"!

Lovsången leddes av Kick & co och vi sjöng flera fina lovsånger till Guds ära. Mötet leddes av Helena Hult som hälsade välkommen och höll en kort inledningsbön. Serveringen sköttes av Ana och barnfokusledarna var Alina & Anja. Det var flera barn på plats och de hade roligt tillsammans. Ralf & Annette var förebedjare och Lucas stod vid dörren och välkomnade alla. Kollekten gick till MKV och togs upp genom offergång.

Vi fick offra lovets offer till Gud och sedan tog undervisningen vid och den får ta ca 30 min. 

Biskop Johan utgick i sin undervisning från 1 Petr. 4:7-11 

"Slutet på allting är nära. Var därför förståndiga och nyktra, så att ni kan be. Framför allt skall ni älska varandra innerligt, ty kärleken överskyler många synder. Var gästfria mot varandra utan att klaga. Tjäna varandra, var och med den nådegåva han har fått, som goda förvaltare av Guds mångfaldiga nåd. Om någon talar skall han tala i enlighet med Guds ord. Har någon en tjänst skall han tjäna efter den kraft Gud ger, så att Gud i allt blir ärad genom Jesus Kristus. Hans är äran och makten i evigheternas evigheter, amen."

- "Var balanserade", sa Johan och hänvisade till ovanstående bibeltext. I tider av kris är det viktigt att visa gästfrihet, läser vi vidare. Det gäller gentemot främlingar också osv. 

- Låt inte kärleken kallna! uppmanade Johan Candelin.

Han hänvisade även till en bok av Morgan Robertson (The wreck of the Titan or Futility), som påminner om Titanic-katastrofen 14 år senare. Många mänskor drunknade i samband med att Titanic sjönk och då det inte fanns plats för alla i livbåtarna. 

- Livbåten Jesus rymmer alla!

Jorden kan liknas vid Titanic, eftersom den kommer att gå under... 

Johan förmedlade ett sann händelse som handlade om en kvinna som räddades under Titanic-katastrofen. En man som också befann sig i vattnen vittnade om Jesus för henne. Hon bekände sina synder och fick avlösning. Mannen själv drunknade.

Det som förebådas och som står i Bibeln händer. Det är tex. möjligt att jorden brinner upp. Utan bankkort och chip har man svårt att handla mat...

- Har du saken klar med Gud?

Vi vet var farleden går och då ska vi visa andra det. 

Sedan visade Johan också bilder bla från MKV:s (Martyrkyrkans vänner r.f.) arbete bland blinda i Havanna. Arbetet baserar sig på en välsignad kedjereaktion bland mänskor som följer Jesus. Vi fick också påminnas om arbetet i Colombia (Russ Stendal's arbete bland indianer) och om fredsförhandlingarna med FARC-gerillan. Bakom förhandlingarna ligger tex. 100 timmar av möten på en båt. Det handlar om samarbete! Och det handlar om att tjäna och ställa sig i Guds tjänst. 

Det här är bara några minnesanteckningar från biskop Johans starka undervisning. 

Efter detta kunde man gå hem om man ville (vi håller på en timme) eller till serveringen (frivillig avgift) men man kunde också stanna kvar (öppet slut) ca 20-30 min. och be tillsammans med förebedjarna över kvällens tacksägelse- och förbönslappar. Denna gång lyftes de upp i en korg och Ralf bad över dem alla på en gång. Denna kväll fick jag rycka in och vara med i förbönstjänsten på ett litet hörn, närmast var jag med i bönerummet innan och efter mötet. 

Lovsången var ovanligt stark denna gång och vi fick också sjunga "Han har öppnat pärleporten" i ett litet annorlunda arrangemang. En fin kväll. 

Kvällen avslutades med välsignelsen sjungen. 

Nästa gång 9.10 är det "Lovsångskväll". Välkommen med!







(Snapshot: KL 25.9.2022)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar