Powered By Blogger

torsdag 21 januari 2021

Gudsbilden

(Rekommenderas även helgen 23-24.1) Shalom!

 - Prosten Boris Salo undervisar över ämnet "Gudsbilden".  Ta del av denna intressanta och givande undervisning på youtube! 

- "Det finns tre frågor som går genom hela världshistorien och som påverkar vårt sätt att leva", säger Boris inledningsvis (lyssna så får du veta!). I begynnelsen var det frid och fröjd och Shalom, fortsätter han, men sedan går allting fel... Boris kommer också in på bönen Fader vår (ber vi till den Gud som Är?). Vidare handlar det om att "Gud vill livet", livet har en mening, men allt i livet har inte en mening. Vågar vi bejaka smärtan i livet och ta itu med den? Gud delar livet med oss. Det kan bli en mening också i det svåra. "Det kommer en dag när allt är Shalom igen". Gud är Fader, Son och Helig Ande och arbetar trinitariskt i allt det han gör. "Vår kropp är Andens tempel; kropp, själ och ande". Gud är intresserad av hela mänskan. Gud ser på dej med "Nåd och Sanning" i Jesus Kristus. "Vi väntar på det stora Shalom" säger Boris mot slutet. "...för att jag skall vara hans egen..."

Kyrkans Ungdom: "Boris Salo talar om Gudsbilden" (video 29:17)

https://www.youtube.com/watch?v=MV-RXAhkAVM

 Han pensionerades från en kaplanstjänst i Jakobstads svenska församling från hösten 2019. Boris är t.f. verksamhetsledare för Kyrkans Ungdom på 40% under tiden 1.1.-31.5.2021.






Foto: familjen Lindén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar