Powered By Blogger

tisdag 13 augusti 2019

Kolme askelta vainoon: disinformaatio, diskriminaatio, syrjittyjen avoin vaino

Uskonnonvapaus. Ajankohtaista taas...


Seurakuntalainen: "Johan Candelin: Pienet askelet voivat johtaa vainoon"
https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/johan-candelin-pienet-askelet-voivat-johtaa-vainoon/
"Pitkän linjan ihmisoikeus- ja uskonnonvapaustyöntekijä, rovasti Johan Candelin Kokkolasta, on havainnut ilmapiirin Suomessa muuttuneen kielteisemmäksi herätysliikkeille ja herätyskristityille. --- Candelin toteaa, että ensin jostakin ihmisryhmästä levitetään disinformaatiota eli väärää ja valheellista tietoa. Ryhmään kuuluvista annetaan julkisuudessa jatkuvasti samansuuntainen, yksipuolisen kielteinen kuva. --- – Tyypillistä on myös, että ruokitaan luuloa, että kyseiseen ryhmään kuuluvat ihmiset ovat kaikki samanlaisia, hän huomauttaa. ---

Candelinin mukaan ainoa, mikä pidättelee tilannetta etenemästä vainoihin asti, on lainsäädäntö, joka takaa ihmisille tietyt ihmisoikeudet ja uskonnonvapauden. Jos se antaa mahdollisuuden vainota jotakin ryhmää, siitä seuraa väistämättä avointa vihamielisyyttä ryhmän jäseniä kohtaan."



Leif Nummela: "Kolme askelta vainoon"
https://leifnummela.fi/kolme-askelta-vainoon/
"Kokkolalainen rovasti Johan Candelin, joka on tehnyt pitkään ihmisoikeus- ja uskonnonvapaustyötä YK:ssa ja Maailman evankelisen allianssin yhteydessä, on havainnut vainon olevan usein päätepiste kolmen askeleen tiellä. Kaksi ensimmäistä vaihetta ovat disinformaatio ja diskriminaatio."



***

"Because we believe":
https://www.youtube.com/watch?v=lVz6FtZHPPo

***








Foto: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar