Powered By Blogger

fredag 13 april 2018

EU-finansierad hatretorik förhindrar fred i Mellanöstern

Världen i dag. Mellanösternkommentar om EU, den Palestinska myndigheten, Finlands goda rykte äventyras (frågan når dagsljus).

"det internationella samfundet fortsätter okritiskt att stödja den palestinska myndigheten, trots att man driver en systematisk hatretorik mot israeliska judar och andra ”otrogna”. Myndigheten premierar anhöriga till självmordsbombare med höga pensioner och uppkallar skolor och torg efter kända terrorister."

Världen i dag: "EU-finansierad hatretorik förhindrar fred i Mellanöstern" (Tomas Sandell) Läs hela texten här: 
http://www.varldenidag.se/israelkommentar/eu-finansierad-hatretorik-forhindrar-fred-i-mellanostern/reprdd!oJJZ8qO4oNgMdgQqnS1Zzg/
EU är fortfarande den största enskilda bidragsgivaren till den palestinska myndigheten. EU:s årliga stöd till palestinierna som uppgår till närmare en halv miljard euro (!) har länge utsatts för en omfattande kritik, såväl från EU:s egna kontrollorgan som av personer med intresse för en fredlig lösning i Mellanösternkonflikten. Kritiken har gällt såväl bristen på insyn och klar redovisning av mottagna biståndsmedel som själva föremålen för biståndet. ---  i dag är grundproblemet i det palestinska samhället tvärtom utbildningen av de palestinska barnen. I stället för att förbereda barn och ungdomar för en framtid i fred och samexistens med sina israeliska grannar indoktrinerar man dem i hatretorik.---

Sunday Times citerar forskningsinstitutet Impact-Se som översatt och studerat de palestinska läromedlen:

– "En lärobok i naturvetenskap för tolvåringar illustrerar Newtons andra lag med en ung palestinier som avfyrar en slangbella mot israeliska soldater.

– I en matematikbok för nioåringar ber man eleverna räkna ut antalet martyrer i det första palestinska upproret.

– I en textbok för tioåringar kallar man martyrskap och jihad för livets mening. Man råder barnen att hellre ”dricka bitterhetens kalk med stolthet än att njuta av ett lågt och bekvämt liv under förnedring.”

– Skolböckerna upplyser även eleverna om Palestinska myndighetens stöd till familjer som utför terroristattacker samt hur dessa självmordbombare kommer att belönas i paradiset.

– En dikt för nioåringar uppmanar barnen att offra blod och utrota de otroende."


"Situationen är speciellt prekär för den finska regeringen som för tillfället leder den kommitté av givarländer som koordinerar och har översyn av utbildningsfrågor inom den palestinska myndigheten. --- Nu riskerar i stället Finlands goda rykte som seriös utbildningsland att äventyras av den direkta kopplingen till de palestinska skolböckernas islamistiska budskap. Ansvariga ministrar och statssekreterare som tagit del av översättningar av de palestinska skolböckerna har uttryckt en klar indignation, men när frågan väl nått ansvariga tjänstemän på respektive ministerier, läggs locket på. Förr eller senare kommer dock frågan att nå dagsljus."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar