Powered By Blogger

onsdag 26 augusti 2015

MKV - Turkmenistan och Sudan

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 25/2015 (Ordf. Johan Candelin)

“Blessed are those who are persecuted for righteousness' sake, for theirs is the kingdom of heaven. “Blessed are you when others revile you and persecute you and utter all kinds of evil against you falsely on my account. Rejoice and be glad, for your reward is great in heaven, for so they persecuted the prophets who were before you." (Matt. 5:10-12 ESV)

Matt. 5:10-12

Tack- och förbönsämnen: 

TURKMENISTAN (pastor trakasserad och hotad) och SUDAN (bön för frigivna pastorerna Michael Yat och Peter Yen)






Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=db05e630db


Matt. 5:10-12 "Saliga är de som blir förföljda för rättfärdighetens skull, dem tillhör himmelriket. Saliga är ni, när människor hånar och förföljer er, ljuger och säger allt ont om er för min skull. Gläd er och jubla, ty er lön är stor i himlen. På samma sätt förföljde man profeterna före er."


Turkmenisk pastor trakasserad och bötfälld

TURKMENISTAN

"Genom organisationen Open Doors, som arbetar för och med förföljda kristna över hela världen, har vi fått ett förbönsämne. Det gäller pastor Faizullah* i Turkmenistan som den senaste tiden blivit trakasserad av myndigheterna. Han har flera gånger kallats till den lokala polisstationen och förhörts om sin tro och sin kristna verksamhet. Vid ett tillfälle hittade polisen en kristen bok, en lovsångs-cd och ett antal kristna DVD-skivor i hans väska. Han anklagades då för ”illegal religiös verksamhet”.

Under förhöret pressade polisen pastor Faizullah att ge dem namn och adresser till sina kontakter i Turkmenistan – de erbjöd honom till och med pengar om han skulle ”berätta allt”. Pastor Faizullah sade ingenting annat än att det kristna materialet hade getts till honom i en kyrka i Turkiet. Det statliga kulturdepartementet gav honom böter på motsvarande 140 euro eller 1 300 kronor.

Några dagar senare förhördes han av underrättelsetjänsten som hotade honom med att de konfiskerar hans hus och burar in honom i fängelse för flera år. Senare dömdes han av dem till böter på motsvarande 110 euro eller 1 050 kronor.

Turkmenistan är nummer 20 på World Watch List över länder med förföljelse mot kristna. Den regerande eliten gör allt den kan för att behålla makten och förtrycker all grupper som den ser som farliga, inklusive protestantiska församlingar. All oregistrerad religiös verksamhet anses vara olaglig och det finns angivare som rapporterar om oregistrerade församlingar och kyrkor, vilket leder till att kyrkans ledare som pastor Faizullah får utstå hot, arresteringar och böter. Bibeln anses i många centralasiatiska länder vara en farlig bok och som en följd av detta kan det vara svårt för kristna att få tag på en Bibel."

*Namnet ändrat av säkerhetsskäl
(Källa: www.opendoorsuk.org)


- "Vi ber att pastor Faizullah och hans familj får uppleva Guds kraft och vishet när de möter trakasserier från myndigheterna och vi ber för alla troende i landet där situationen de senaste veckorna har förvärrats för de protestantiska församlingarna. Vi ber också för alla kristna organisationer och deras partner som distribuerar Biblar och annat kristet material i Centralasien. Vi ber att Guds Ord når dem som har en hunger efter det."



SUDAN

"Den 6 augusti hade pastorerna Michael Yat och Peter Yen förbjudits att resa ut från Sudan trots frigivandet efter att de oskyldigt fängslats i huvudstaden Khartoum. Pastorernas advokat hade överklagat reseförbudet, som åklagaren hade bestraffat dem med. Den 20 augusti upphävdes reseförbudet av den domstol, men den nationella säkerhetstjänsten överklagade beslutet. Eftersom proceduren att få reseförbudet upphävt tog längre tid än förväntat, sökte pastorerna andra vägar att lämna landet. De lyckades i sina försök att resa ut från Sudan in till sitt hemland Sydsudan och därifrån vidare.

Vi ber att pastorerna Michael Yat och Peter Yen och deras familjer får uppleva Herrens tydliga ledning och försörjning, och att pastorernas utresa från Sudan inte ska orsaka repressalier för andra. Vi ber om vishet och mod för advokaten, som åtalas i ett fall som är kopplat till detta. Vi ber också att församlingsledare i Sudan får Herrens kraft och vishet när de möter ett ökande tryck."

(Källa: www.meconcern.org)

Martyrkyrkans vänner r.f.





Foto: Kerstin Lindén (Pedersöre kyrka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar