Powered By Blogger

onsdag 19 augusti 2015

MKV - Iran, Pakistan, Sudan, Nepal, Kina och Syrien

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 24/2015 (Ordf. Johan Candelin)

Rom. 15:13 Jesu Kristi apostel Paulus: "Må hoppets Gud uppfylla er med all glädje och frid i tron, så att ni överflödar i hoppet genom den helige Andes kraft."

"May the God of hope fill you with all joy and peace in believing, so that by the power of the Holy Spirit you may abound in hope." Rom. 15:13 (ESV)

Joh. 17:17 Jesus Kristus: "Helga dem i sanningen, ditt ord är sanning."

 "Sanctify them in the truth; your word is truth." John 17:17 (ESV)


Böneämnena fortsätter att komma in (tacksägelse och förbönsämnen): Iran, Pakistan, Sudan, Nepal, Kina och Syrien








Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=d4faf5e683


LOVSÅNG - PRAISE: 
https://www.youtube.com/watch?v=RZGqKqciv8E


IRAN

"I slutet av juni frigavs den kristne fången Homayoun som vi har bett för (se Veckorapport 8/2015). Han arresterades i februari 2012 vid en räd mot en husförsamling och dömdes till 3 år och 8 månaders fängelse.

Homayoun frigavs mot borgen 10 november 2014, men i januari i år drogs borgensvillkoren tillbaka och han måste avtjäna resten av fängelsedomen.

Vi tackar Gud för frigivningen av Homayoun och ber att han snabbt ska återhämta sig från de traumatiska upplevelserna i fängelset och få uppleva helande och kunna återgå till ett normalt familjeliv.

Den 1 augusti 2015 frigavs Alireza Seyyedian, en medlem i kyrkan “Church of Iran”, efter att han avslutat sin tre och ett halvt år långa dom. En annan troende från samma nätverk, Mohammadreza Hosseini, arresterades samtidigt som Alireza och man tror att han fortfarande är kvar i fängelse.
Vi tackar Gud för Alirezas frigivning, men fortsätter att be för de omkring 90 andra som fortfarande är fängslade på grund av sin kristna tro och kristna verksamhet."

(Källa: www.meconcern.org)


PAKISTAN

"Asia Bibi, som vi har bett för ända sedan hon arresterades 2009 (se Veckorapport 20/2015), har nu fått rätt att överklaga sin dom. Pakistans Högsta domstol har tillfälligt stoppat avrättningen av henne i väntan på en fullständig genomgång av hennes fall. Inget datum för behandlingen av överklagandet har fastställts.

Vi tackar Gud för det anmärkningsvärda fakta att Asia faktiskt fortfarande lever – de två politiker som stödde henne mördades och muslimska ledare har erbjudit belöning till den som dödar henne. Fängelsemisshandel, fruktansvärda förhållanden och allvarlig stress har gjort sitt och Asia är nu så svag att hon knappt kan gå och hon har ständig smärta och blödningar. Trots alla hennes umbäranden är hennes tro fortfarande stark. Ifall hon frisläpps måste hon och hela hennes familj snabbt köras iväg från domstolen i ett bepansrat fordon och flygas ut ur landet under statligt beskydd, i annat fall kommer hon att dödas inom några minuter. Vi ber att hon ska bli fri – och att hon ska vara i stånd att njuta av friheten."

(Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)


SUDAN

"De två sydsudanesiska pastorerna Yat Michael och Peter Yen (se Veckorapport 18/2015), som ställdes inför domstol i Sudan för bland annat ”spionage”, frigavs den 5 augusti. Enligt rapporter dömde domaren Yat Michael skyldig till ”brott mot freden” och Peter Yen skyldig till att ha ”lett en kriminell organisation eller terroristorganisation”, men gav order om att båda skulle friges eftersom de redan hade avtjänat domen för dessa brott genom att de suttit 8 månader i fängelse. Man befarade innan att de skulle dömas för allvarligare brott som skulle ha medfört dödsstraff. Trots frigivningen upptäckte pastorerna att deras reseförbud fortfarande var i kraft när de skulle lämna landet, men hindrades att göra det.

Vi tackar Gud för deras frigivning och ber att reseförbudet ska upphävas."

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)


NEPAL

"Världens enda hinduistiska kungadöme Nepal förklarades i maj 2006 vara en sekulär, demokratisk republik. Men tills vidare har försöken att utarbeta en sekulär grundlag inte lyckats och det förslag som ska stå färdigt i augusti 2015 verkar osannolikt eftersom nepaleserna protesterar och inte är nöjda med förslaget. De kristna är mycket bekymrade för att förslaget, som fastställer att alla har rätt att ha och utöva sin egen religion, men kriminaliserar evangelisation och konvertering.

Hindunationalister har drivit en framgångsrik propagandakampanj för att övertyga nepaleserna om att ”sekularism” kommer att leda till massomvändelser och skada den nepalesiska kulturen. Nu utnyttjar ärelystna politiker vågen av hinduistisk nit och stöder och beskyddar hinduismen för sin egen politiska vinnings skull. Nepal går in i ett kritiskt skede – be för landet och dess kyrka."

(Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)


KINA

"Den 1 juli 2015 stadfäste den kinesiska regeringen en ny nationell säkerhetslag. Texten är avsiktligt vag för att tillåta en bred tolkning. Religionsfriheten kommer att påverkas. Enligt artikel 27 kommer staten inte att tillåta att religion används för ”illegala och kriminella aktiviteter som äventyrar den nationella säkerheten”, det vill säga alla aktiviteter som inte är godkända av det styrande kommunistpartiet. Grupper som bedöms vara ”kulter” kommer att förbjudas och straffas och staten kommer att stå emot all utländsk ”inblandning” i interna religiösa frågor.

Under veckoslutet 11-12 juli antingen fängslades eller trakasserades 114 människorättsjurister och – aktivister. När president Xi och kommunistpartiet befäster sin makt, kommer de utan tvekan att använda denna lag att legitimera ett ökat förtryck och ökad förföljelse.

Ett av de senaste tillslagen mot kristna rapporteras från Kinas östra provins Anhui, där lokala myndigheter genomförde en räd mot husförsamlingen Qiaotou House Church den 28 juli när man krävde att församlingen upphör med sina aktiviteter. Husförsamlingen hade då ett läger för 20 skolbarn när de omringades av 20 poliser från specialstyrkorna och över 100 vanliga poliser, undervisningsbyråtjänstemän, två rektorer och en lärare. Församlingen beskylldes för att ordna en privat samlingsplats, vilket är mot Kinas religionspolicy. Polisen och övriga tjänstemän förde alla 20 barnen därifrån och fängslade en församlingsmedlem som senare frisläpptes. På grund av församlingens brott mot religionsreglerna, utfärdade myndigheterna ett straff som innebär att församlingen omedelbart måste upphöra med sin religiösa verksamhet. Vi fortsätter att be för Kina och dess kristna."

(Källor: http://rlprayerbulletin.blogspot.com, www.chinaaid.org)


SYRIEN

"Som ni sannolikt har hört från olika nyhetskällor har den självutnämnda terrorgruppen Islamiska staten (IS) den 6 augusti kidnappat mellan 150 och 250 assyrier från staden Qaryatain. Enligt det syrisk-ortodoxa ärkestiftet i Homs, var det 250 assyrier som togs till fånga av IS, inklusive kvinnor och barn. Några av dem kidnappades vid det syriansk-katolska klostret Mar Elian. Assyriska Riksförbundet i Sverige rapporterar att 100 familjer hålls fängslade. Ifall det stämmer, är antalet kidnappade mycket högre än 250. IS har enligt uppgift skapat en lista på individer som ska kidnappas för att de ”samarbetar” med den syriska regimen.

Assyrier i Sverige bekräftade också att den vide som påstås visa 22 assyrier (män, kvinnor och barn), som IS frigav den 11 augusti, är äkta. Dessa hör till de 253 som i februari kidnappades i attacken mot 35 assyriska byar vid floden Khabor i provinsen al-Hasakah (se Veckorapport 8/2015). IS har sedan attacken frisläppt 48 assyrier medan 205 fortfarande hålls fängslade.

Vi fortsätter att be för det assyriska folket och syriska troende som fått lida så mycket under denna konflikt."

(Källor: assistnews.net, www.aina.org)



Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: Erik Lindén (Tankar fyrö, kapellet)
Bibelord: Kerstin Lindén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar