Powered By Blogger

onsdag 25 september 2013

MKV - Tanzania/Zanzibar och Iran - Jesus för världen givit sitt liv

1 Tim. 1:1, 2:1-6. 1 Petr. 5:10-11. Ps. 119:142. Martyrkyrkans vänner r.f. (Ordf. Johan Candelin) rapport 30/2013
Tack- och förbönsämnen: TANZANIA/ZANZIBAR (pastor attackerades med syra, bön för de kristna på Zanzibar)  och IRAN (tacksägelse för frigivna Maryam och Mitra, för vishet och ledning).




Prayer Bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=d03f18f7db
Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=05297c18d2

"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope," 1 Tim. 1:1 
"Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

1 Peter 5:10-11 "And after you have suffered a little while, the God of all grace, who has called you to his eternal glory in Christ, will himself restore, confirm, strengthen, and establish you. To him be the dominion forever and ever. Amen."

Ps. 119:142 "Your righteousness is righteous forever, and your law is true." 



"New world symphony" - Antonin Dvorak:
http://www.youtube.com/watch?v=uCydQm83cJQ 


 


Katolsk präst senaste offret för syraattack på Zanzibar:

TANZANIA/ZANZIBAR:

"En äldre katolsk präst blev offer för den senaste attacken med syra i Zanzibar. Amselmo Mwangamba attackerades den 13 september och vårdas nu på sjukhus för brännskador i ansiktet, bröstkorgen och armarna. Det här är den femte syraattacken på ön sedan november. I augusti blev två brittiska kvinnor offer för en attack som dominerade nyhetsrubrikerna i Storbritannien i flera dagar.

Fader Mwangamba attackerades när han lämnade ett internetcafé i staden Stone Town, en av öns historiska städer som är mycket populär bland turister. Stone Town var också skådeplatsen för attacken mot de brittiska kvinnorna. Motivet för den senaste attacken är okänt, men läget är spänt mellan öns muslimska majoritet och den kristna minoriteten. Zanzibars president, Ali Mohammed Shein, besökte prästen på sjukhuset och uppgav för medierna att attacken hade ”orsakat kaos och förvirring i landet och utanför”. Han uppmanade öborna att tillsammans förebygga liknande attacker i framtiden.

”Vi kan inte fortsätta leva i skräck och ha människor som attackeras av banditer som använder syra”, sade han. Zanzibars polischef, Mussa Ali Mussa, sade att vissa misstänkta hade förhörts men att ingen ännu har arresterats. Zanzibars tjänstemän kallade attacken mot kvinnorna en ”skam för Zanzibars folk” och utfärdade en belöning motsvarande 4 400 € eller 38 000 SEK för information som leder till arresteringar.

Tanzania är mitt i en process av förnyelse av konstitutionen. I april 2014 ska man hålla en omröstning om den nya föreslagna konstitutionen. De kristna är i majoritet i Tanzania, men Zanzibar har redan länge uttryckt en strävan efter full autonomi från fastlandet och vill utropa sig till islamisk stat. Tanzania är nummer 24 på World Watch List 2013, en årlig lista på de 50 länder där det är svårast att leva som kristen. Enligt listan ”har de militanta islamisterna på Zanzibar gått in för att utplåna alla kristna från öarna, de har bränt och plundrat kyrkor och mordhotat kristna”.


Källa: www.worldwatchmonitor.org

- "Vi ber om ett helandeunder för fader Amselmo Mwangamba så att han får tillfriskna från sina sår. Vi ber också för de två kvinnor som attackerats, för deras säkerhet och framtid, att Herren får vara deras tillflykt och styrka. Vi ber för alla kristna på Zanzibar, att de skulle få uppleva Herrens gudomliga ledning och vishet i det dagliga livet."






IRAN

"Vi tackar Gud för att flera politiska fångar frigavs den 18 september, inklusive två kristna. Maryam och Mitra, båda troende med muslimsk bakgrund, arresterades redan den 24 december 2009, tillsammans med 13 andra troende, i en räd mot en husförsamlings julgudstjänst i Pakdasht, nära Teheran. Medan de flesta i gruppen frisläpptes inom några dagar, hölls Maryam och Mitra ända till 17 mars 2010. Men båda arresterades på nytt, uppenbarligen redan en månad senare och den 4 december 2011 dömdes de för ”medlemskap i en illegal grupp” till två och ett halvt års fängelse. Vi ber att Maryam och Mitra får uppleva Jesu närvaro, frid och helande när de nu kommit ur sin fångenskap och att de tillsammans med sina familjer kan återuppta sitt normala liv så snabbt som möjligt. Vi ber också att de får Andens vishet och ledning och Faderns omsorg och beskydd när de fattar beslut som gäller framtiden."


(Källa: www.meconcern.org)



Martyrkyrkans vänner r.f.






Foto: KL (altartavlan i Jakobstads kyrka, 2011)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar