Powered By Blogger

tisdag 10 oktober 2023

Massivt terrordåd - Hamas utövar ren IS-ondska

 - De fruktansvärda terrordåd som inträffade lördagen den 7.10.2023 var ingen vanlig "incident i Israel-Palestina konflikten" som media skriver om ibland och oftast till Israels nackdel, Inte heller kan det jämföras med Yom Kippur-kriget 1973 som var ett krig stater och arme'er emellan. Något liknande som det i lördags har inte hänt förr. 

Det som skedde i lördags var att terroristorganisationen Hamas (fördömd av EU) infiltrerade delar av södra Israel och direkt anföll civilbefolkningen genom att tränga in i vanliga oskyldiga mänskors hem för att brutalt mörda, skada, tortera, bränna inne och kidnappa mänskor. Hamas gjorde ingen skillnad på småbarn, kvinnor eller åldringar. Man har tom. gett sig på en rullstolsbunden förintelseöverlevare! Ungdomar som firade på en festival sköts till döds, likaså de som befann sig på en kibbutz. Dödsoffren är enligt en säker källa, närstående premiärministern, uppe i 1000 personer nu. 

Detta är onda mänskors handlingar. Det är terrorism och ska kraftigt tas avstånd från och fördömas av hela världen. 

Det som nu följer är att Israels arme (IDF) måste söka upp infiltratörerna, alltså Hamas-terroristerna i landet och även säkra landets gränser. Israel är i princip omgivet av fiender på alla sidor och måste ha ett starkt försvar och måste få försvara sig. Israel fortsätter att skjuta ner missiler som skjuts upp från Gaza in i landet. När Israel nu ytterligare tvingas säkra sina gränser och försöker rensa ut terrorism så är skillnaden den att Israels arme' siktar på terrorister och deras fästen och inte på palestinier, alltså inte på civilbefolkningen. Hamas begår ständigt övergrepp genom att urskiljningslöst skjuta missiler in i Israel och nu genom terrordåd som intensifierades lördagen den 7.10.2023. 

Alla mänskor och särskilt vi som är kristna är kallade att be att kriget nu inte trappas upp, att be om beskydd för egendomsfolket, be för fred i Jerusalem, Israel och i Mellanöstern. Israel är den enda demokratin i hela området. 

- "hope comes from a small people, a chosen one, whose identity is carved in granite" (Israel is civilization, its enemies barbarism,, article by Giulio Meotti, Middle East Forum)


OBS! Se inte youtube-klippet om du har obehag för grafiska bilder! Men det är viktig upplysning och dokumentation: 

Israel's Foreign Affairs Min. "Hundreds of innocent Israeli women" (video 0:39):

https://www.youtube.com/watch?v=HknaMLoWJiM


- Be också för att hatet som finns här i Norden tex. i Malmö (Sverige) upphör. Där har attacken firats av palestinier vilket är groteskt. (Googla tex. "Efter Hamas attack på Israel: Klipp visar firanden i Sverige")


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar