Powered By Blogger

måndag 21 juni 2021

Johan Candelin - erilainen piispa - Gud gör förunderliga saker världen över

- Ta del av ett par väldigt intressanta och spännande program via Tv 7 med biskop Johan Candelin på finska. Gud gör förunderliga ting genom mänskor. 

- I det första avsnittet berättar han om nådegåvorna och väckelsen i Karleby och i det andra om sina hemliga uppdrag på olika ställen i världen. 

Johan hade en vision om att man borde kunna förutse kriser och agera innan fullt krig utbryter och mänskor dödas. En grupp bildades för denna uppgift. 

Han berättar om sånt som inträffat tidigare (bla. om sin del i arbetet i Asien, i muslimska länder, han nämner Pakistan och Shahbaz Bhatti, han har träffat Benazir Bhutto, FARC-gerillan i Columbia osv.) men också om dagsaktuella händelser (Burma/Myanmar) och kommer även in på händelser i vårt eget land. Han betonar att hur vi förhåller oss till Bibeln är avgörande och böjer sig själv inför och under Ordet. Candelin betonar hur viktigt det är att vara lyhörd för Andens ledning och berätta om Kristus för andra. 

Johan Candelin, en diplomat som förmedlar Guds kärlek till mänskor. /min sammanfattning (KL)

Enligt uppgift går det bra att informera om programmet. 

"Erilainen piispa. Sunnuntaina 13 kesäkuuta kl. 17.40 TV 7 lähettää ensimmäinen osan dokumentista Burman kirkon valitusta piispasta Johan Candelinista. Ensimmäisessä osassa hän kertoo mm armolahjoista ja Kokkolan herätyksestä ja toisessa osassa 20.6 työstä salatuissa tehtävissä eri puolilla maaillmaa." (TV 7) 

Del 1/2 Johan Candelin. Erilainen piispa (30 min.) från den 13.6.2021

https://www.tv7.fi/arkki/johan-candelin/osa-1-2-erilainen-piispa_p80939/

Del 2/2 Johan Candelin. En biskop på hemliga uppdrag (35 min) från den 20.6.2021

https://www.tv7.fi/arkki/johan-candelin/osa-2-2-piispa-salaisissa-tehtavissa_p80940/

***

Soli Deo gloria. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar