Powered By Blogger

måndag 12 november 2018

Vitryssland (Belarus)

Det är inte ofta som media i Finland skriver om Vitryssland, eller som det egentligen heter; Belarus, men nu har Yle en artikel på svenska om landet och om de grymma fängelseförhållandena.

Svenska Yle: "Oleg tillbringade 6 år i en stank av avföring, svett och smuts – Vitrysslands fångar lever i omänskliga förhållanden och de dödsdömda arkebuseras"
https://svenska.yle.fi/artikel/2018/11/12/oleg-tillbringade-6-ar-i-en-stank-av-avforing-svett-och-smuts-vitrysslands-fangar?fbclid=IwAR1N60vNdOLjzWxDXv1JvfrPNLSEZ8ssMr5005-GUgixcXUPtii5xEV9vbU
"Alena Pankratava har sett fängelser både utomlands och hemma i Vitryssland. När hon talar om skillnaderna är det inte bara de praktiska omständigheterna hon beskriver utan också ideologin bakom fängelserna.

- Hos oss förekommer nästan ingen socialisering, rehabilitering eller utbildning i fängelserna, fångarna får inga färdigheter för livet utanför, säger Alena.

Hon vet vad hon talar om för hon har i många år studerat fängelselivet och intervjuat fångar. I år kom hennes bok Fängelse, man och kvinna ut. Nu reser hon runt i landet, berättar om sin bok och diskuterar fängelser och fångar."


***
Viasna: "В Минске презентовали книгу «Тюрьма, мужчина и женщина»
Во вторник, 19 июня, в офисе Партии БНФ прошла презентация книги из серии Радио Свобода Елены Струве «Тюрьма, мужчина и женщина. Как сидят в белорусских тюрьмах»."
http://spring96.org/ru/news/90144








Foto: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar