Powered By Blogger

tisdag 7 augusti 2018

Åsiktsfriheten och yttrandefriheten i fara

Finland. Barnens och familjernas skydd. Lagen och värdegrunden. Professor Tapio Puolimatka varnar för processer som kan leda till att pedofili legaliseras.

- Tanken att pressen skulle vara fri från bindningar till det som är politiskt korrekt i vårt land har länge idealiserats, men tyvärr får man tänka om på denna punkt. Fritt vetenskapligt tänkande och det fria sökandet efter sanningen är tyvärr också i farozonen i dag. Professor Tapio Puolimatka vid Jyväskylä universitet vill skydda barnen och familjerna och visar i en kolumn i Oikea Media att det pågår en påverkningskampanj i media där pedofili kan komma att försvaras och legaliseras, eftersom vår tid och kultur anser att mänskans sexuella inriktning är medfödd och omöjlig att förändra. Professor Puolimatka visar att tanken på att legalisera pedofili pga det nyss nämnda i kombination med den nya sexualundervisningsplanen (bla. WHO!) som utgår ifrån att också barnen har sexuella rättigheter, kan komma att användas i en framtida kampanj för att försöka legalisera pedofili. Allt detta sakligt uttryckt och med tydliga källhänvisningar. Rektorn för universitetet lovar att ärendet kommer att få "konkreta följder" och detta utan att Puolimatka blivit hörd om sin kolumn! Vidare anser rektorn att Puolimatkas åsikter inte överensstämmer med universitetets värdegrund. Riksdagsledamot Päivi Räsänen försvarar Puolimatka och frågar hur det kan vara emot universitetets värderingar att varna för pedofili.

Prosten Henrik Perret skriver: "Åsiktsrasism! Universitetets rektor twittrar om åtgärder utan att överhuvudtaget ha haft kontakt med prof Puolimatka.

Enligt Tapio Puolimatka handlar hans inlägg inte om homosexualitet utan om pedofili. Han vill skydda barnen och familjerna. Om och när man betonar att den sexuella inriktningen är medfödd, bygger man en argumentation som också kan användas som ett försvar för pedofili. --- Jag känner väl prof Tapio Puolimatka som är en vänlig och synnerligen seriös människa. Hans sätt att behandla andra, inklusive meningsmotståndare, har mycket att lära.

Det tragikomiska är att just sådana som oroar sig för att inte alla får tänka fritt, oberonde av åsikter, sexuell inriktning, religion, ras osv är de som skriker högst." (fb 2.8.2018)

Prosten Perret skriver också att: "Audiatur et altera pars", är principen man inte bör avvika från.



Kolumnen i Oikea Media: "Professori Tapio Puolimatka: Kampanja pedofilian laillistamiseksi"
http://beta.oikeamedia.com/o1-75907

HS: "Kasvatustieteen professori kirjoitti homovastaiseksi tulkitun tekstin – Jyväskylän yliopisto sanoutuu irti ja lupaa ”konkreettisia toimenpiteitä”
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005776748.html?share=231a703b48ff1ed0656ebc158b12d85b


Iltalehti: "Päivi Räsänen puolustaa professori Puolimatkaa: ”Mikä pedofiliasta varoittamisessa on vastoin yliopiston arvoja?”
https://www.iltalehti.fi/politiikka/201808072201121728_pi.shtml


Seurakuntalainen: https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/professori-tapio-puolimatkan-mielipidekirjoitus-syyniin-jyvaskylan-yliopistossa-puolimatka-toivoo-rehtorin-toiminnan-tutkimista/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar