Powered By Blogger

tisdag 13 februari 2018

Rättfärdig genom tron allena, men tron är aldrig allena

I söndags (11.2.2018) hann jag vara med på lekmannasamlingen Fokus. Jonas Löfqvist var mötesledare och Ralf Salo medverkade på denna Lovsångs- och förbönskväll. Monica och Matilda ansvarade för lovsången.

Jonas sade i sin inledning bla. att 1. Gud älskar oss 2. Vi ska ta hand om varandra 3. Den som är stark ska ta hand om den som för tillfället är svag. Viktiga ord!

Ralf ledde oss i syndabekännelse och avlösning och betonade också ovanstående och sa även att vi står på säker grund: "Du är rättfärdig i Kristus genom tron allena, men tron är aldrig allena" (Martin Luther). Tron medför frukt eller föder goda gärningar. Utgående från detta delade vi in oss i grupper om 3-4 och så fick vi stilla oss inför Gud, vänta i stillhet och be för varandra med handpåläggning. Det var en fin stund och mycket uppmuntrande och på den bästa av grunder.

Vi var inte så många denna kväll men det var en välsignad stilla kväll och konceptet passade bra eftersom vi inte var så många. Alla fick bli delaktiga och alla blev sedda.

Vi sjöng ett flertal sånger under Monicas och Matildas ledning; "Möt mig nu som den jag är" och bekännelsepsalmen "För att du inte tog det gudomliga." Och de ledde oss i lovsången så fint!

Förebedjarna ledde oss som vanligt i bön för de många tacksägelse- och förbönslapparna.

Lekmän tjänade som vanligt i de olika uppgifterna.


Foto: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar