Powered By Blogger

tisdag 26 juni 2012

MKV - Jesus är HERREN - Jesus is Lord - Laos, Kuba, Druserna, Egypten, Nigeria och Syrien

1 Tim. 1:1, 2:1-6. 2 Tim. 2:1. Martyrkyrkans vänner r.f. (Ordförande: Johan Candelin) Veckorapport/Prayerbulletin 23, juni 2012

Tacksägelse- och förbönsämnen. Länder: Laos (för pastorer) , Kuba (församlingsledare), Druserna (styrka och kraft, beskydd), Egypten (lugn i landet, styrka och kraft för kristna att vittna om sin tro), Nigeria (för offren, för landet) och Syrien (Kristna på flykt, kristna drabbade av förföljelse och lidande i landet, för hela landets framtid.

1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus vårt hopp,"


1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne,"


2 Tim. 2:1 "Du mitt kära barn, hämta kraft i den nåd som finns i Kristus Jesus:"

MKV skriver att detta är sista veckorapporten innan sommarpausen och därför finns flera böneämnen än vanligt. Man nämner också att när man återupptar veckorappoterna har muslimernas fastemånad ramadan redan börjat och tillsammans med tusentals kristna runt om i världen ber vi då för böneämnen från kampanjen "30 dagar i bön för den muslimska världen". Se: http://www.30-days.net/

Prayerbulletin: http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=5b0c8b3960

LAOS

"Den 53-åriga pastorn Asa är fortfarandet fängslad efter att den laotiska polisen arresterade honom den 6 juni för att ha uppmuntrat andra att konvertera till kristendom. Detta bekräftades av en talesman för människorättsgruppen Human Rights Watch för Lao Religious Freedom (HRWLRF). Talesmannen berättade också att dagen efter fängslandet hade en av de framträdande kristna ledarna i provinsen vid ett möte med polismyndigheterna fått veta att orsaken till att Asa hölls fängslad var att han anklagades för att ha lett människor till tro på Jesus Kristus. För två år sedan hade polisen tvingat honom att underteckna ett dokument där han lovade att inte predika Kristus eller leda människor till kristendomen. I år har ändå många människor i Peeyeur och omgivande byar blivit berörda av Asas liv och vittnesbörd och tagit emot Jesus.

Församlingsledare uppger att myndigheterna har gått in för att avlägsna kristendomen från Luang Namtha i ett försöka att skydda områdets status som världsarv. Ledarna pekar på arresteringen av sex thailändska kristna som har predikat i provinsen som ett exempel på detta. De sex frigavs i början av juni efter att ha hållits fängslade i flera veckor. Myndigheterna i provinserna Louang Prabang, Savannakhet, i Saybuly-distriktet och i södra delarna av Laos har fortsatt att hota, förhöra och arrestera kristna. I vissa distrikt är myndigheterna ändå nu mycket försiktiga på grund av den internationella uppmärksamhet som dessa fall har fått.

(Källa: www.compassdirect.org)

- "Vi ber för alla församlingar och deras pastorer, ledare och församlingsmedlemmar som hotas och förföljs på olika sätt, att Gud ger dem frid, kraft och mod att fortsätta predika Kristus i ord och liv. Vi ber också om religionsfrihet för Laos."



KUBA

Kubanska församlingsledare har uppmanat USA:s regering att lägga Kuba på sin lista över de länder som bryter mest mot religionsfriheten i världen, allt medan antalet dylika incidenter i landet har ökat kraftigt. Ledarna berättade sina personliga erfarenheter av statligt sanktionerad förföljelse och beskrev hur den kubanska regeringen försöker kontrollera religiösa grupper. Uppmaningen kommer vid en tidpunkt när de senaste siffrorna över antalet religionsfrihetskränkningar i Kuba har ökat kraftigt. Mellan 1 januari och 1 maj 2012 registrerades över 40 fall, varav många hade flera offer, jämfört med 28 under hela år 2011.

Bland dessa incidenter har det detta år funnits ett antal fysiska attacker mot pastorer, vilka uppvisar flera likheter. Det handlar om församlingsledare i mindre samfund eller självständiga kyrkor som saknade stödet från ett större nätverk, de arbetade alla på relativt isolerade områden där e-postförbindelserna är mycket begränsade, och de hade alla utmanat de lokala myndigheterna före attackerna. En av dem, pastor Reutilio Columbie, fick vid den brutala attacken hjärnskador. Lokala säkerhetsagenter tros ligga bakom misshandelsfallen - ingen har ställts till svars för någon av dem. Andra incidenter har exempelvis handlat om att människor hindrats från att besöka gudstjänsterna och att kyrkorna har hotats med stängning för deras motstånd mot myndigheternas inblandning. Allt flere församlingsledare trotsar påtryckningarna och detta är sannolikt orsaken till det intensifierade motståndet. En av den förföljda pastorerna, Omar Gude Perez, har vägrats utresetillstånd från Kuba trots att han erbjudits asyl i USA.

Källa: http://barnabasfund.org

- "Vi ber för alla församlingsledare i Kuba, att de får fortsätta att frimodigt stå upp mot övergrepp och kränkningar av religionsfriheten. Vi ber också om helande till kropp, själ och ande för dem som utsatts för olika attacker. Må Gud ge oss kristna utanför Kuba mod och vishet att agera och ta för våra lidande bröder och systrar."



DRUSERNA

"Situationen för de kristna druserna i Mellanöstern är fortsättningsvis mycket svår. En av de familjer som hör till de aktivaste och ivrigaste evangelisterna bland druserna i området tvingas nu antingen lämna sitt hem eller betala en omöjlig summa pengar för att kunna stanna kvar. Marken som huset står på tillhör delvis makens far som tillsammans med hans bröder vägrar låta vår drusvän ärva marken på grund av hans kristna tro. Familjen är verkligen utmattad av den långa konflikten med båda makarnas familjer som hårt motsätter sig den kristna tron och de ber om vårt bönestöd."

(Källa: MKV)

- "Vi ber för de kristna druserna, att Herren ska gripa in på ett kraftfullt sätt och att de icke-kristna släktingarna skulle få komma till tro på Jesus och finna samma frid som de troende druserna har funnit. Må Gud ge dem hela den andliga vapenrustningen och de andliga vapen som de behöver i denna kamp."

EGYPTEN

"Egyptens kristna välkomnade senaste veckas beslut av Högsta Domstolen att upplösa det islamistkontrollerade parlamentet på grund av oegentligheter i samband med valet. Beslutet ger hopp för de kristna av vilka många var övertygade om att landet höll på att falla i händerna på islamister som skulle undertrycka religionsfriheten och förfölja icke-muslimer. Lokala ledare har varnat för att domstolsbeslutet inte garanterar att inte islamisterna på nytt får makten genom omvalet, men det ger väljarna en andra chans att välja ett styre som är mera välvilligt inställt till kristna och andra etniska minoriteter.

Nahla, en ung kristen som leder ett program för att stöda koptiska kvinnor på landsbygden, förklarade hur många kristna ser på den situation som de möter. "Hu kan vi sluta arbeta och tjäna människorna när hungern efter Herren ökar som aldrig förr? Vår största utmaning är att fortsätta älska, förlåta och be för dem som hatar oss så att vi verkligen kan vara till välsignelse i vårt samhälle och vårt land. Bibeln säger att kärleken aldrig är förgäves och vi vill fortsätta att reflektera Jesu brinnande kärlek till alla våra grannar."

(Källa: www.opendoorsuk.org)

 - Vi ber för resultatet från det senaste presidentvalet, att landet får styras på ett rättfärdig sätt och att inga våldsdåd ska följa på valet. Vi ber att kristna som Nahla ska bli styrkta och kunna fortsätta att nå ut till människor som har en hunger efter Gud."


NIGERIA

"Islamistiska extremister bombade tre kyrkor i delstaten Kaduna på morgonen den 17 juni - den tredje söndagen i rad som gudstjänster i Nigeria har slutat i dödliga blodbad.

"Den nigerianska staten och de kristna är våra fiender och vi kommer att genomföra attacker mot staten och dess säkerhetsmaskineri, liksom mot kyrkor, ända tills vi når vårt mål att bilda en islamistisk stat i stället för den sekulära staten."
De här är ett uttalande från Boko Harams talesman efter de senaste attackerna mot kristna i Nigeria (se även veckorapport 21, 22). Denna islamistiska militanta grupp har stått bakom ett stort antal attacker mot kyrkor i Nigeria. På nyårsdagen utfärdade gruppen ett tre dagars ultimatum för kristna att lämna norra delen av landet och sedan dess har attackerna mot dem pågått mer eller mindre oavbrutet."

(Källor: www.compassdirect.org, http://barnabasfund.org)

- "Vi ber för offren från de senaste attackerna som genomförts av Boko Haram och vi ber att gruppen inte ska kunna genomföra sina planer på en islamistisk stat, som skulle innebära ännu mera lidande för de kristna och för andra icke-muslimska grupper. Vi ber att planer på nya attacker ska avslöjas och hindras, och att fred och rätt får råda i norra Nigeria".


SYRIEN

"Ett ultimatum från militärledaren för den beväpnade oppositionen gjorde att över 1 000 kristna flydde från staden al-Qusayr i västra Syrien och ökade samtidigt rädslan för att de kan tvingas ut ur landet. De kristna grupperna befarar att de blir måltavlor, utrotas eller drivs ut. Enligt militärledaren Abdel Salam Harbas ultimatum skulle de kristna ha lämnat staden den 8 juni. Vissa moskéer i staden upprepade budskapet från minareterna. Endast 1 000 kristna blev kvar jämfört med de 10 000 kristna som bodde där före konflikten mellan regeringen och oppositionens styrkor. Enligt uppgift konfiskerar extremister kristen egendom och genomför avrättningar. Bland kristna hjälparbetare växer nu rädslan för att konflikten också sprids över gränsen till Libanon och påverkar alla delar av samhället. Syriska kristna oroas över att de kan bli måltavlor för alla parter och därför ligga illa till."


(Källa: catholicnewagency.com)



- "Vi ber för alla kristna som tvingats lämna sina hem och hemorter, att de får vara ledda av Gud i sina beslut om hur och var de ska fortsätta sina liv. Vi ber också för de bröder och systrar som fortfarande är kvar mitt i oroligheterna där de lider under förföljelser och övergrepp. Må Gud ge landet fred och myndigheter som står för sanning och rätt."








Martyrkyrkans vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/sv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar