Powered By Blogger

måndag 11 juni 2012

ECI prostesterar mot ensidigt EU-uttalande om fredsprocessen i Mellanöstern

European Coalition for Israel, månadsrapport juni 2012 (Tomas Sandell)
"När en palestinsk representant önskade skymfa den israeliska regeringen vid ett gemensamt möte med Europaparlamentet förra veckan visade det sig vara en lätt sak: allt han behövde göra var att citera utlåtandet som EU:s utrikesministrar gav om fredsprocessen i Mellanöstern nyligen."
 


Viktiga uppdrag i FN och USA

 

"New York – Under de två senaste månaderna har delegationer från ECI rest utanför Europas gränser – till Japan och USA – för att presentera den moderna staten Israels juridiska grunder, baserade på San Remo-resolutionen från 1920. Detta budskap, som har skräddarsytts av ECI, har nu hörts i många möten på hög nivå runtom i världen, tack vare våra gemensamma ansträngningar.

Under maj månad fick ECI möjligheten att påverka tre av världens mäktigaste politiska centra – Förenta Nationerna, USA och Europeiska Unionen. Hjälp oss fortsätta föra fram vårt budskap på de platser där besluten görs. Vänligen överväg om Du denna månad kunde ge ett generöst bidrag så att detta uppdrag kan fullföljas.


Historisk bokutgivning i New York

New York - Det var en speciell ära för ECI att få närvara vid Jerusalembanketten, som gick av stapeln den 19 maj med Robert Stearns och Eagles Wings som värdar. Stearns är initiativtagare till Bönedagen för Jerusalem och god vän till ECI. Bönebanketten sammanför kristna och judar för att fira våra gemensamma värderingar och vårt stöd för den moderna staten Israel.

I samband med bönebanketten stod ECI som värd för en lunchtillställning  där utgivningen av Dr Cynthia D. Wallaces nya bok tillkännagavs för den amerikanska publiken.  Boken heter ”Foundations of the International Legal Rights of the Jewish People and the State of Israel and the Implications for the Proposed New Palestinian State.” (ung. ”Grunden till det judiska folkets och staten Israels internationella juridiska rättigheter och följderna av denna för den föreslagna palestinska staten”, övers.anm.)
I sitt tal sade Dr Wallace att “för att kunna försvara Israel på den politiska fronten krävs mer än en känslomässig reaktion; vi måste utforska juridiska och historiska fakta runt denna konflikt för att kunna slå vakt om det judiska folkets rättigheter”.

Boken är skriven av Dr Wallace i nära samarbete med ECI och grundar sig på Dr Jacques Gauthiers och andra ledande forskares upptäckter på området. Detta är första gången ECI har deltagit i utgivandet av en bok för allmänheten. Tillsammans med filmen "Give Peace a Chance" tror vi att vårt budskap nu kommer att ha ännu större genomslagskraft i världen när vi möjligen står inför ett nytt försök att utropa en palestinsk stat i FN:s generalförsamling i september.

Hjälp oss att främja bokens spridning genom att ge en kopia till Din pastor och riksdagsledamöter Du känner. Boken har rekommenderats av många ledande kristna och judiska ledare, bland dem Israels vice utrikesminister Danny Ayalon.

Det är av allra största vikt att alla som står inför att rösta om Jerusalems slutgiltiga status eller en ny palestinsk stat känner till det judiska folkets juridiska rättigheter till sina förfäders hemland, som nu presenteras i denna bok. I en av rekommendationerna skriver byråchefen för CBN i Jerusalem, Chris Mitchell, följande: "Cynthia Wallace ger oss en av de tydligaste, mest komprimerade och medryckande förklaringarna till Israels rätt till sitt land som jag någonsin läst."

Boken kommer vi att skicka till alla som ger en donation till ECI under juni och juli. Du kan också välja att sponsorera böcker som vi sedan delar ut till nationella parlamentsledamöter i olika länder, eller själv beställa ytterligare kopior. Kontakta vårt kontor på info@ec4i.org

Israels juridiska rättigheter presenterade för medlemmar av FN:s säkerhetsråd i New York

New York –För exakt ett år sedan på Jerusalem Day arrangerade ECI det första allmänna mötet om staten Israels juridiska grund och Jerusalems framtida ställning.
Mötet ägde rum i Europaparlamentet i Bryssel och togs väl emot. Detta var högst antagligen första gången som den juridiska betydelsen av San Remo-resolutionen presenterades på en hög politisk nivå i Europa. Mötet följdes sedan upp med liknande seminarier i parlamenten i Haag, Berlin, Rom, London och Washington D.C.

Ett år senare kulminerade Dr Jacques Gauthiers och ECI:s föreläsningsturné i en unik informationstillställning i form av en lunch för diplomater i New York och med en FN-ambassadör som värd. Flera medlemmar av FN:s säkerhetsråd deltog, tillsammans med andra FN-ambassadörer och inflytelserika påverkare.

Lunchen visade återigen hur viktigt det är att informera människor om den juridiska bakgrunden till den moderna staten Israel, baserad på San Remo-resolutionen från 1920.


"Totalt fascinerande!" sade en av FN-ambassadörerna som deltog.

”Jag har lärt mig mycket” sade en annan.

”Fortsättning följer!” sade värdambassadören, som lovade ge en ny inbjudan till en tillställning på en hel eftermiddag, på grund av det stora intresset för detta fascinerande ämne.
Vi vill rikta ett stort tack till Dr Gauthier och alla våra understödjare som gjort dessa tillställningar möjliga.


FN-tjänstemän söker samarbete med ECI gällande undervisning om Förintelsen

New York – Trots den starkt anti-israeliska partiskheten i FN finns där en avdelning som aktivt arbetar med att hålla minnet av Förintelsens offer vid liv, och främja vetskap om antisemitism. Under besöket i New York träffade en delegation från ECI tjänstemän vid FN för att informera dem om vårt arbete, i synnerhet medborgaradressen i syfte att bannlysa förnekelse av Förintelsen i FN.

Tjänstemännen visade intresse för att lära sig mer om arbetet och gav oss praktiska råd om hur vi kunde främja adressen i FN.

Det var en resolution från FN:s generalförsamling i november 2005 som introducerade den 27 januari som den årliga Ihågkomstdagen för Förintelsens offer. Detta datum uppmärksammas varje år i FN och – på initiativ av ECI – i Europaparlamentet i Bryssel. Samma vecka som ECI besökte FN pågick där en utställning om rättegången mot Eichmann. Typiskt nog för FN var där en monter i samma utställningsutrymme som betonade FN:s mål att ”avkolonisera de ockuperade områdena”.  Detta mål går stick i stäv med de löften man gav det judiska folket under internationell lag i San Remo 1920. Vid detta tillfälle gavs det judiska folket inte bara rätten att bosätta sig i Mandatet för Palestina, utan förpliktigades att göra det. Vid den tiden bestod Mandatet av territorier på båda sidor om Jordanfloden och inkluderade utan tvekan hjärtat av såväl Judéen som Samarien.

I FN:s gästlobby, mittemot Eichmann-utställningen, finns fotografier på FN:s alla generalsekreterare utställda, på iranska bönemattor – offentliga gåvor från den islamska republiken Iran.

Irans ledare Ahmadinejad har i offentligheten talat för att Israel ska utplånas från jordens yta, och förnekar öppet att Förintelsen har ägt rum. FN har ännu en lång väg att gå.


Tysk MEP av turkisk härkomst bland de första att underteckna adress om Förintelsen i Europaparlamentet

Bryssel - Många har redan undertecknat ECI:s adress för att bannlysa förnekelse av Förintelsen i FN. En av de första Europaparlamentsledamöterna att underteckna den var Ismail Ertug, en socialdemokratisk MEP av turkisk härkomst som representerar östra Bavarien. Han är en av många parlamentsledamöter som vill att FN ska bannlysa förnekelse av Förintelsen, på samma sätt som man redan gjort i Europaparlamentet. Vår sommarjobbare Linn Brunell var på plats i Europaparlamentet för att samla in namnteckningar.

Var snäll och hjälp oss samla in namnteckningar genom att ladda ner adressen:
http://www.ec4i.org/index.php?option=com_content&view=article&id=148:please-sign-today&catid=84:others

Adressen finns nu på åtta språk.


ECI i offentlig protest mot ensidigt EU-uttalande om fredsprocessen i Mellanöstern

Bryssel – När en palestinsk representant önskade skymfa den israeliska regeringen vid ett gemensamt möte med Europaparlamentet förra veckan visade det sig vara en lätt sak: allt han behövde göra var att citera utlåtandet som EU:s utrikesministrar gav om fredsprocessen i Mellanöstern nyligen.

Texten kunde lika väl ha varit författad av Arabförbundet, så ensidigt var perspektivet och demoniseringen av Israel. Detta är bara ett exempel på EU:s partiska hållning gentemot fredsprocessen i Mellanöstern och av hur EU, i sakta mak, har anammat Arabförbundets position istället för att agera som rättvis fredsförmedlare i regionen.
ECI kommer att lämna in en offentlig protest till EU:s utrikespolitiska ledare för att markera att man inte godtar denna form av ensidig kritik som motarbetar uppnåendet av varaktig fred i regionen.

Hjälp oss arbeta för förändring!

I år har det gått 100 år sedan Raoul Wallenberg föddes, den svenske diplomaten som räddade tiotusentals judar undan förintelsen.  Wallenbergs arv visar att en enda människa kan göra stor skillnad i världen.  Ensam kan man inte göra allt, men alla kan göra något. Hjälp oss idag genom att ge en generös donation till ECI för att stärka vårt arbete i EU och FN.  Bibeln uppmanar oss att ”arbeta medan det är ljust, för mörkret kommer när ingen kan arbeta”.  Detta blev sant för dem som levde på 1930-talet och det är fortfarande sant för dem av oss som lever under de nya hot som nu riktas mot Israel.

Nu är tid för förändring. Tack för Din hjälp och generositet!


Om Du vill göra en donation, vänligen tryck på ”Donera”-knappen nedan som tar Dig till betalningsinformationen, både för betalningar via nätet och genom överföring till vårt konto.



Redaktör Tomas Sandell

European Coalition for Israel
http://www.ec4i.org/

Give peace a chance video:
http://givepeaceachance.info/video/ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar