Powered By Blogger

torsdag 7 juni 2012

MKV - bön i den Treenige Gudens namn - The most High God - Nigeria, Asien och Egypten

Kyrie eleison! Kyrie eleison! Kyrie eleison! 1 Tim. 1:1, 2:1-6. 1 Mos. 14:20. Ps. 121. Joh. 17:3 (den ende sanne Guden har all makt). Martyrkyrkans vänner r.f. Veckorapport 21, 2012 (Ordförande: Johan Candelin)

Tacksägelse- och förbönsämnen: 
NIGERIA (många dödade och skadade, offer för terrorattack), ASIEN (församling och förföljd pastor) och EGYPTEN (den kristna minoriteten under kommande presidentval, Guds ledning för landet, till en fridsam framtid för alla egyptier)




1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus vårt hopp,"



1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne,"

Lovprisning:
Let your fire fall" (Paul Wilbur)
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ogv6Cyj0IP4




Prayerbulletin 21, 2012
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=88953b77fb



NIGERIA


"På morgonen den 3 juni körde en självmordsbombare rakt in i porten till ett församlingscentrum i Bauchi i norra Nigeria och dödade sig själv och minst 10 andra och skadade över 30 personer enligt ögonvittnen och officiella källor. Misstankarna för attacken mot församlingen Living Faith riktas mot den islamistiska extremistgruppen Boko Haram. Attacken skedde när församlingsmedlemmarna var på väg ut från den tidiga gudstjänsten och explosionen fick också en vägg av den intilliggande Harvest Field-kyrkan att rasa.

"Säkerhetsagenter som fanns i närheten av de två kyrkorna försökte tvinga självmordsbombaren att stanna vid en säkerhetskontroll, men han körde sin bil rakt in i porten till en av kyrkorna och dödade många människor och skadade många andra", berättade Kyemme Nzamo, en student vid Abubakar Tafawa Balewa University i Bauchi. 

Talesmän för Boko Haram, som tidigare har utfört liknande attacker i Nigeria, har varit relativt tysta sedan en attack den 26 april mot en tidning och har inte eller tagit på sig skulden för denna explosion. Gruppens namn betyder bokstavligen "förbjuden bok" och den egentliga betydelsen är "västerländsk utbildning är förbjuden" och gruppen har i enlighet med sitt namn attackerat kyrkor, statliga ämbetsverk, polisiära mål och vissa moderata moskéer i sina försök att destabilisera regeringen och införa en strikt version av sharia (islamisk lag) i hela Nigeria. Enligt nyhetsbyrån AP har denna islamistiska extremistsekt redan dödat minst 530 personer detta år. 

Nigerias befolkning på över 158 miljoner är indelade i kristna, som utgör 51,3 % av befolkningen och huvudsakligen bor i landets södra delar, och muslimer, som är 45 % och huvudsakligen bor i norr. Procenttalen kan i praktiken vara något mindre eftersom antalet som utövar någon av de lokala religionerna kan vara ända upp till 10 % av hela befolkningen, enligt Operation World. 

Källa: www.compassdirect.org.

- "Vi ber för nära och kära till alla dem som dödades eller skadades i attacken, att Gud tröstar och helar. Vi ber för polisens undersökningar av fallet, att de skyldiga hittas och sanningen kommer fram. Vi ber också att nya försök till terrorattacker stoppas." 


ASIEN

"Vi ber för den asiatiska församling som bygger sin egen kyrka, men som nu har tvingats avbryta arbetet då anti-kristna fanatiker har stulit byggverktygen och hävdar att ingen kyrka ska byggas inom deras område. Vi ber om vishet och kraft för pastor Bashir Gupta, som har mött mycket motstånd och förföljelse i denna by, men som fortsatt att dela evangeliets budskap med människorna där."

(Källa. www.gfa.org) 



EGYPTEN

"Vi ber om beskydd för den kristna minoriteten under och efter det kommande presidentvalet i detta instabila land. Vi tackar Gud för de löften en av kandidaterna, Mohammed Morsi, från det Muslimska Brödraskapet, gav när han lovade skapa en bred koalitionsregering och kallade de kristna bröderna "partner i nationen" som kommer att ha fullständiga rättigheter, likadana som muslimerna har. Må Gud leda detta land till en fridsam framtid för alla egyptier, oberoende av religion."

(Källa: http://abcnews.go.com) 


 Martyrkyrkans vänner r.f. 
http://www.martyredchurch.net/sv


1 Mos. 14:20 "Och välsignad vare Gud den Högste, som har givit dina fiender i din hand!" 

Psalm 121 "Jag lyfter mina ögon upp till bergen. Varifrån skall min hjälp komma? Min hjälp kommer från HERREN, som har gjort himmel och jord." 


Joh. 17:3 Jesus: "Detta är evigt liv att de känner dig, den ende sanne Guden, och den som du har sänt, Jesus Kristus."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar