Powered By Blogger

lördag 16 juni 2012

MKV - How great is our God! Iran, Nigeria och Bhutan

Kyrie eleison!
1 Tim. 1:1, 2:1-6. Amos 5:24. Sak. 14:9. 5 Mos. 6:4. Joh. 15:20. Rom. 8:28. 1 John 1:5 (Hebr. 13:3 especially imprioned Christians in Belarus). Martyrkyrkans vänner r.f. (Ordförande Johan Candelin)

Veckorapport/Prayerbulletin 22, juni 2012

Tacksägelse- och förbönsämnen. Länder: IRAN (kyrka tvingas stänga, bön för troende med muslimsk bakgrund, församlingsmedlemmar tvingas uppge namn och ID-nummer - myndigheterna pressar kristna) NIGERIA (kyrkattacker, dödade och skadade kristna) och BHUTAN (kyrkbrand, för pastor Peter och de troende - tröst, uppmuntran och förbön).


1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus vårt hopp,"


1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne,"

Joh. 15:20 "Kom ihåg vad jag har sagt. tjänaren är inte förmer än sin herre. Har de förföljt mig, skall de också förfölja er."

Rom. 8:28 "Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut."

Hebr. 13:3 "Tänk på dem som sitter i fängelse som om ni vore deras medfångar, och på dem som misshandlas, som om det gällde er egen kropp."

"HERREN skall vara konung över hela jorden.
På den dagen skall det ske:
HERREN är en
och hans namn är ett." Sak. 14:9

"And the Lord will be king over all the earth. On that day the Lord will be one and his name one."
Zechariah 14:9

"Hör, Israel! HERREN, vår Gud, HERREN är en."
5 Mos./Deut. 6:24

“Hear, O Israel: The Lord our God, the Lord is one".

1 Joh. 1:5 "Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och inget mörker finns i honom." This is the message we have heard from him and proclaim to you, that God is light, and in him is no darkness at all." 1 John 1:5
 


Prayerbulletin 22 http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=9ceef987d9


Lovprisning - praise: 

http://www.youtube.com/watch?v=yu-2g2K7CEI 
"How great is our God"/

Как Бог наш велик


IRAN

"Den 5 juni gav myndigheterna order om att en kyrka i huvudstaden Teheran ska stängas som ett led i kampanjen att slå ner på de få församlingar som ännu ordnar gudstjänster på farsi. 

"Tyvärr är det nu officiellt, kyrkan i Janat-Abad-distriktet har beordrats stänga" bekräftar Monsour Borji, en iransk kristen och representant för initiativet Article 18. Detta initiativ har tagits av Londonbaserade organisationen United Council of Iranian Churches (Hamgaam), som strävar efter att försvara och främja religionsfrihet i Iran. Hamgaam består av iranska kristna kyrkor i Europa. 

Den nu stängda kyrkan i Teherans nordvästra distrikt Janat-Abad fanns ursprungligen i Karaj, omkring 20 km väster om Teheran, när myndigheterna för några år sedan beslöt att den skulle stängas. Församlingsledare har sedan dess förhandlat med mydigheterna om att få använda sina utrymmen i Janat-Abad för att kunna betjäna sina kristna medlemmar med assyrisk bakgrund som bor i västra Teheran. Under årens lopp har emellertid antalet iranier från farsi-talande muslimska familjer som kommer till kyrkan ökat, vilket har väckt myndigheternas uppmärksamhet. Över 70 kristna samlas varje söndag i Janat-Abad för att fira gudstjänst på farsi. Det ökande antalet farsi-talande troende - de flesta med muslimsk bakgrund - har bekymrat myndigheterna och gjort att de nu har befallt att kyrkan ska stängas. 

Senaste månad bad ledarskapet för församlingen AOG Central Church i Teheran, efter 20 år av påtryckning, sina medlemmar att frivilligt uppge sina namn och nationella ID-nummer till myndigheterna. Avsikten med registreringen av medlemmarna uppges enligt vissa källor vara att begränsa konvertiter från islam till kristendom att delta i församlingsverksamhet och att bättre övervaka medlemmarna. Nästan alla medlemmar som deltar i söndagens två gudstjänster kommer från muslimska familjer. Båda gudtjänsterna hålla på farsi: Vissa medlemmar gav i maj myndigheterna den begärda informationen, och redan nu har myndigheterna använt den till att sätta press på kristna, vilket oroar dem som inte ännu har gett dem sina uppgifter. En universitetsstudent som är med i församlingen vägrades tillträde till slutexamen och en annan medlem avskedades från jobbet. När församlingsmedlemmar hörde om detta blev frågan ett etiskt problem för vissa, är de grubblar över om de förnekar Kristus genom att vägra att avslöja sig själva på detta sätt. 

Som en islamisk republik anser Iran de kristna - och särskilt kristna konvertiter - vara statens fiender och redskap för västvärlden för att underminera regeringen. Myndigheterna associerar kristendomen med vissa etniska minoriteter i Iran, det vill säga armenier och assyrier, och tolererar inte en farsispråkig kyrka. Konvertiter från islam till kristendom väljer att mötas i hemlighet i hemmen och har bildat en underjordisk kyrka av husförsamlingar. Det finns inga uppgifter om hur många iranier som har lämnat islam för kristendomen. Över 20 troende sitter fortfarande i fängelse i Iran på grund av sin kristna tro."

(Källa: www.compassdirect.org) 

- "Vi ber för de troende i Iran, särskilt för dem som kommer från en muslimsk bakgrund, att Gud ger dem all den vishet de behöver i deras svåra situation och att de får fyllas av frid och frimodighet från Guds Ord." 


NIGERIA

"Vi ber för de drabbade familjerna och offren i ytterligare attacker mot ett par kyrkor i Nigeria. På söndag den 10 juni körde en islamisk extremist sin bil fylld med sprängämnen in i en pingstkyrka i staden Jos och dödade minst två kristna och skadade över 40 andra. Vi ber också för dem som berördes av attacken i delstaten Borno där beväpnade män sköt minst två kristna under en gudstjänst. Den islamistiska sekten Boko Haram uppges ha tagit på sig skulden för båda attackerna. Herre förbarma dig över Nigerias kristna."

(Källa: www.compassdirect.org) 


BHUTAN

"Vi ber för den lilla församling bestående av 10 familjer som förlorade sin tillfälliga kyrka i en brand den 3 juni. Pastorn Peter Gurung var med sin familj borta i en grannby för att förmedla Kristi kärlek också till dem när branden upptäcktes, men de som var på plats lyckades släcka elden och få ut en del av möblerna. Vi ber att pastor Peter och de troende i denna enda kristna gemenskap i detta distrikt inte ska bli nedslagna av denna motgång, utan hitta en plats där de kan fortsätta fira gudstjänst. Vi ber också att församlingen snart får en ny kyrka."

(Källa: www.gfa.org) 


Martyrkyrkans vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/sv 



 Belarus on my heart and on my mind. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar