Powered By Blogger

fredag 15 maj 2015

MKV - Kina och Syrien - "Jag är med dig, säger HERREN, för att rädda dig"

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 17/2015 (Ordf. Johan Candelin)

"They will fight against you, but they shall not prevail against you, for I am with you, declares the Lord, to deliver you.” Jer. 1:19 (ESV)

Jer. 1:19, Kol. 3:23-24.

Tack- och böneämnen:

KINA (för religions- och trosfrihet, för de kristna i landet) och SYRIEN (för situationen i landet, tacksägelse för hjälporganisationers arbete, bön för lidande assyriska kristna och offer för kriget)





Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=c6a8fc56d9


Lovsång - Praise: "Lovsjung Gud, lovsjung! Sing praises to God, sing praises!"
http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2015/05/lovsjung-gud-lovsjung.html


"Whatever you do, work heartily, as for the Lord and not for men, knowing that from the Lord you will receive the inheritance as your reward. You are serving the Lord Christ." Col. 3:23-24 (ESV) "Vad ni än gör, gör det av hjärtat, så som ni tjänar Herren och inte människor. Ni vet att det är av Herren som ni skall få arvet som lön. Det är Herren Kristus ni tjänar."

"They will fight against you, but they shall not prevail against you, for I am with you, declares the Lord, to deliver you.” Jer. 1:19 (ESV) "De skall strida mot dig, men inte bli dig övermäktiga. Jag är med dig, säger HERREN, för att rädda dig."




Kina protesterar mot amerikansk rapport om religionsfrihetsbrott


KINA

"Kina har inlämnat en protest till Förenta staterna efter att den amerikanska regeringens kommission uppgav att Kinas brott mot religionsfriheten var ”allvarliga” och ”systematiska”, uppgav landets utrikesministerium den 4 maj. USA:s kommission för internationell religionsfrihet skrev i en rapport att det under fjolåret skedde ”exempellösa brott” mot kristna, buddister och muslimer i Kina. Rapporten uppmanade det amerikanska Utrikesdepartementet att på nytt överföra Kinas regering till högsta nivån av länder med brott mot dessa friheter.

Taleskvinnan för det kinesiska Utrikesministeriet, Hua Chunying, uppgav att Beijing skarpt motsäger rapportens uppgifter och hade redan kommit med en diplomatisk protest.

”Denna rapport från USA:s så kallade kommission för internationell religionsfrihet är full av politisk partiskhet och kommer med godtycklig och ogrundad kritik av Kina”, sade Hua och tillade att Kinas medborgare har religionsfrihet under lagen.

”Den kinesiska sidan har redan uppmanat USA att sluta använda religionsfrågor som en ursäkt för att blanda sig i Kinas interna angelägenheter.”

Kina har redan länge uppgivit att man garanterar religionsfrihet. Men kritiker konstaterar att det officiellt ateistiska regerande kommunistpartiet erkänner endast en handfull statligt godkända religioner – islam, buddism, taoism, katolicism och protestantism – vilkas efterföljare måste utöva sin religion under övervakning av patriotiska religiösa organisationer.

Exempelvis provinsregeringen i Kinas kustprovins Zhejiang sände ut ett brev där invånarna uppmanades att skicka in skriftliga åsikter om den föreslagna regleringen av religiösa byggnader, inklusive villkoret att kors på kyrkor enbart får finnas på sidan av kyrkbyggnaden. Utöver detta har minst 15 kyrkors kors avlägsnats sedan den 30 april och ytterligare över 10 kyrkor har mottagit hot om att korset ska tas ner.

”Det senaste förslaget är ytterligare ett försök från regeringens sida att legitimera dess illegala, våldsamma kampanj för att förstöra och avlägsna kors”, sade grundaren och ordföranden för organisationen China Aid, Bob Fu. ”Korset är en av de fundamentala symbolerna för den kristna kyrkan. Att fortsätta att med våld avlägsna kors från kyrktak visar på den kinesiska regeringens fasta beslutsamhet att tygla den snabba tillväxten av kristendomen i Kina. Kampanjen borde avslutas omedelbart och alla kristna och församlingsledare som behandlades våldsamt och arresterades borde villkorslöst friges. De ansvariga tjänstemännen borde ställas till svars.”

Under 2014 samlade organisationen China Aid information om 572 fall av religiös förföljelse på olika håll i landet, vilket innebar en ökning med 300 % från år 2013. Av de 17 884 personer som förföljdes på grund av sin religion, var över 1 592 församlingsledare. Av dessa fängslades 2 994 personer, vilket innebar en ökning med över 103 % jämfört med året innan. Man registrerade 71 fall av människorättsbrott, inklusive verbala, mentala och fysiska övergrepp och tortyr, och dessa fall innebar att 242 personer var utsatta för övergrepp, vilket innebar en ökning med 348 % från 2013.

Regeringen beskriver motståndet mot lagstiftningen inom muslimska och buddistiska samhällen som inspirerad av utomstående krafter som försöker splittra landet, och man slår regelbundet till mot icke-registrerade religiösa grupper och underjordiska husförsamlingar."

(Källa: www.reuters.com, www.chinaaid.org)



- "Vi ber för den kinesiska regeringen att den ska leda detta enorma land in i frihet för sina folk, speciellt ber vi om religions- och trosfrihet. Vi ber också för våra bröder och systrar i Kristus, att Herren ska fylla alla deras behov och ge dem kärlek och mod att gå ut till sina medmänniskor."




SYRIEN


"Hotet mot nordöstra Syriens isolerade assyriska kristna ökade kraftigt i slutet av april. Assyrierna har i snart tre månader suttit fast mellan kurdisk milis och syriska arméstyrkor som kämpar om kontrollen över al-Hasakah med militärer från den självutnämnda organisationen Islamiska staten (IS).

”Vi upplever en fruktansvärd tid”, sade den syriansk-katolska ärkebiskopen Jacques Behnan Hindo den 30 april. ”Jihadisterna i IS attackerade al-Hasakah i två dagar. De slogs tillbaka av [den syriska] armén och kurdisk milis. Men vi är helt avskurna från omvärlden, som en ö omgiven av jihadister.”

Vi ber för de omkring 1 000 assyriska familjer, som redan i februari av IS hade tvingats ut från sina byar längs floden Khabor och sökt skydd i städerna al-Qamishli och al-Hasakah. Medan hårda landstrider fortsatte i mars och april, började dussintals assyriska familjer fly från al-Hasakah och söka sig utomlands.

”Situationen i al-Hasakah är svår och mycket bräcklig”, sade arkimandrit Emanuel Youkhana från Österns assyriska kyrka. Han uppgav att endast 800 kristna familjer bor kvar i provinsen.
”De assyriska kristna möter risker som hotar deras existens i deras egna historiska regioner”, sade Youkhana till Europeiska parlamentets kommitté för mänskliga rättigheter i Bryssel den 23 april.

En assyrisk doktor som arbetar på ett statligt sjukhus i al-Qamishli sade i slutet av mars att det var omöjligt att lita på någondera sidan i kampen om vem som ska få kontroll över provinsen al-Hasakah. ”Jag litar inte på någon av dem. Det finns en klar samordning mellan dem. De håller alla kontakt med varandra. Och vem vinner på det? Vapenindustrin!” sade han.

Vi välsignar dem som från olika organisationer fortfarande arbetar i dessa områden trots det pågående kriget och vi ber att de kunde få vara till välsignelse för de behövande och lidande assyriska kristna, liksom för andra offer i detta krig."

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)



Martyrkyrkans vänner r.f.





Facts on China: "China - 1000 crosses removed and 50 churches destroyed"
http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2015/05/china.html







Foton: KL/EL (Pedersöre kyrka uppe och den lilla kyrkan på Tankar fyrö)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar