Powered By Blogger

torsdag 28 maj 2015

MKV - Indien och Eritrea

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 19/2015 (Ordf. Johan Candelin) Hebr. 13:3

"Tänk på dem som sitter i fängelse, som om ni vore deras medfångar, och på dem som misshandlas som om det gällde er egen kropp."



Tack- och böneämnen: INDIEN  (förföljda kristna i landet) och ERITREA (bön för landet, för fängslade kristna)








Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=63682f500e


Hebr. 13:3 ESV "Remember those who are in prison, as though in prison with them, and those who are mistreated, since you also are in the body."


Indiska troende trakasserade och förvisade från sina byar

INDIEN

"I delstaten Chhattisgarh trakasserades fyra familjer dagligen efter att byns ledare tillsammans med hinduistiska extremister den 7 april hade sammankallat ett möte och offentligt bojkottat dem. Byhövdingen kallade de fyra kristna familjerna till ett allmänt möte och meddelade att de är icke-önskvärda på grund av sin tro på Jesus. Han varnade byborna att den som talar med de kristna, ger dem vatten eller säljer något till dem kommer att straffas. Elektriciteten till deras hus har också stängts av. I ett liknande fall i en annan by trakasserades de kristna och hotades med att kyrkan förstörs ifall de fortsätter att följa Jesus i området. Hinduextremisterna hävdade att Kristi namn inte skulle nämnas i byn och att den som fortsätter att gå i kyrkan skulle utvisas, bli utfryst från samhället och att deras jordbruksmark kommer att tas över av andra.

Omkring 100 hinduistiska extremister avbröt ett utomhusevenemang där flera pastorer predikade och beskyllde dem för tvångskonvertering och misshandlade dem svårt den 10 april i delstaten Bihar. Extremisterna förbjöd pastorerna att predika i området. När myndigheterna kom till platsen, förde de bort de tre pastorerna till polisstationen. Efter att lokala kristna ledare gripit in, släpptes pastorerna fria på eftermiddagen följande dag utan att de anklagades för något.

Polisen fängslade en pastor 19 april efter att hinduistiska extremister, som uppgavs komma från organisationerna Rashtriya Swamyamsevak Sangh (RSS) och Vishwa Hindu Parishad (VHP), misshandlat honom delstaten Telangana. Pastor Shalem Raj från församlingen Hebron Church distribuerade evangelietraktat när extremisterna kom och anklagade honom för tvångskonvertering och samvetslöst misshandlade honom. Sedan förde extremisterna pastorn till polisstationen där han hölls fängslad i över nio timmar. Han frigavs vid midnatt med villkoret att han måste anmäla sig vid polisstationen följande morgon. Efter incidenten deltog omkring 150 kristna i en protest mot attacken nära den lokala polisstationen.

Den 10 maj fängslade polisen i Madhya Pradesh en pastor och cirka 40 församlingsmedlemmar efter att hinduistiska extremister hade misshandlat och verbalt skymfat dem och beskyllt dem för tvångskonvertering. Mobben, som lokala RSS-ledare uppgavs leda, stormade in under söndagsgudstjänsten som leddes av pastor Ronald Sinclair och började håna honom och församlingsmedlemmarna för deras tro på Jesus och började också knuffa omkring dem. Poliserna som var med extremisterna förde sedan pastor Sinclair och 40 församlingsmedlemmar till polisstationen för förhör och höll dem fängslade till midnatt. Under tiden blev andra lokala pastorer, som kom till polisstationen för att hjälpa de kristna, även de misshandlade av extremisterna. Polisen ville att pastorn skulle ge dem församlingens medlemsförteckning och släppte sedan honom och församlingsmedlemmarna fria senare på kvällen.

I Madhya Pradesh attackerade misstänkta hinduextremister också tre kyrkor den 12 maj, enligt uppgift som svar på en kommande invigning av ett nytt barnhem som kristna missionärer upprätthåller. Extremisterna kastade mängder av stenar mot kyrkan, förstörde korsen och olika föremål i kyrkan och försökte tända eld på den ena av kyrkorna.
”Den lilla kristna minoriteten är skakad av dessa incidenter och man har en allmän känsla av osäkerhet på grund av de nästan dagliga attackerna mot dem”, berättar en regional församlingsledare, pastor Sam Francis."

(Källa: Evangelical Fellowship of India)




- "Vi ber för de kristna i Indien att Gud uppehåller dem och ger dem all den kraft, vishet och kärlek de behöver för att leva som ljus och salt i sina byar. Vi ber att kyrkan får fortsätta att tjäna nationen och troget dela med sig av evangeliets budskap som för med sig försoning med Gud och andra människor."





ERITREA 


"Vi ber för Eritrea som den 24 maj firade sina 22 år som självständig nation från Etiopien – eftersom Eritreas folk är långt ifrån fria. Den eritreanska regimen tolererar inga oliktänkare av något slag: det finns ingen fri press, inga universitet och till och med det regerande partiet har inte på flera år hållit någon partikongress. Vi ber speciellt för de över 1 000 kristna som just nu sitter fängslade i fruktansvärda förhållanden.

Men vi tackar också Gud för att kyrkan i Eritrea växer trots svårigheterna. ”Nyligen upplevde kyrkan hur 11 långtidsfångar frisläpptes”, berättar en församlingsledare. ”De berättade alla hur Herren hade bevarat dem trots de svåra omständigheterna.” Må Gud bli upphöjd genom den eritreanska kyrkan.
Vi ber att Guds närvaro ska trösta och uppehålla fängslade troende och att de har kraft att hållas trogna trots lidandet. Vi ber också att FN:s undersökningskommission ska kunna väcka en större medvetenhet inom det internationella samfundet om de kristnas situation i Eritrea, vilket skulle leda till större frihet för alla eritreaner."

(Källa: www.opendoorsuk.org


Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: EL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar