Powered By Blogger

torsdag 7 maj 2015

MKV - Ryssland och Indonesien - Frälsta av nåd genom tron - Saved by grace through faith

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 16/2015 (Ordf. Johan Candelin)
Upp. Rev. 15:3-4, Ef. 2:8-10, Hebr. 13:3.

Tack- och böneämnen: RYSSLAND (pastor straffad för friluftsmöte med andlig sång under Palmsöndag, bön för religionsfrihet och öppenhet)

och INDONESIEN (omvända brottslingar sjöng lovsånger och gick bedjande till avrättning, vittnade om Guds kärlek och förlåtelse, bön för indonesiska kristna)


Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=44f928a73c


Lovsång - praise: "I love the Lord" (Richard Smallwood singers)
https://www.youtube.com/watch?v=JgV8p9y3Y_c


"Stora och mäktiga är dina gärningar":
 https://www.youtube.com/watch?v=_p63ol1I66E


"Amazing grace":
https://www.youtube.com/watch?v=CDdvReNKKuk


"Nothing but the blood of Jesus":
https://www.youtube.com/watch?v=UtsxdtEN_G4


"Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det, inte på grund av gärningar, för att ingen ska berömma sig. Ty hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud förberett, så att vi skall vandra i dem." Ef. 2:8-10

"For by grace you have been saved through faith. And this is not your own doing; it is the gift of God, not a result of works, so that no one may boast. For we are his workmanship, created in Christ Jesus for good works, which God prepared beforehand, that we should walk in them." Eph. 2:8-10 (ESV)

Upp. 15:3-4 "De har Guds harpor i händerna och sjunger Moses, Guds tjänares, sång och sången till Lammet: "Stora och underbara är dina gärningar, Herre Gud, du Allsmäktige. Rättfärdiga och sanna är dina vägar, du folkens konung. Vem skulle inte frukta dig, Herre, och prisa ditt namn? Ty endast du är helig, och alla folk skall komma och tillbe inför dig, ty dina rättfärdiga domar har uppenbarats."

Rev. 15:3-4 (ESV) And they sing the song of Moses, the servant of God, and the song of the Lamb, saying, “Great and amazing are your deeds, O Lord God the Almighty! Just and true are your ways, O King of the nations! Who will not fear, O Lord, and glorify your name? For you alone are holy. All nations will come and worship you, for your righteous acts have been revealed.”

Hebr. 13:3 "Tänk på dem som sitter i fängelse, som om ni vore deras medfångar, och på dem som misshandlas, som om det gällde er egen kropp."

"Remember those who are in prison, as though in prison with them, and those who are mistreated, since you also are in the body." Hebr. 13:3 (ESV)



Rysk pastor dömd till höga böter för “arrangemang av friluftsmöte”



RYSSLAND

"Baptistpastorn Pavel Piliptjuk frisläpptes efter sin fem dagar långa fängelsedom den 18 april. Han straffades för att ha vägrat betala böter som han ansåg vara orättvisa som han dömts till åtta månader tidigare för att han påstods ha arrangerat ett kristet friluftsmöte i mars 2014, utan att på förhand ha informerat stadens administration. I augusti 2014 dömdes han för detta till böter motsvarande två veckors medellön, 20 000 rubel, ett belopp som senare dubblerats som straff för att Piliptjuk inte betalat summan.

”Nu har halva bötesbeloppet dragits av, som om han skulle ha betalat det”, uppgav baptistvänner. ”20 000 rubel för fem dagars fängelse! Men det ursprungliga beloppet på 20 000 rubel står kvar. Han kommer att fortsätta att överklaga beslutet.”

Piliptjuks böter hade redan i december 2014 dubblerats till 40 000 rubel, på grund av utebliven betalning. Den regionala domstolen hade avslagit hans överklagan den 29 september 2014. Piliptjuk åtalades alltså som ansvarig för en grupp från Orel baptistförsamling som firade palmsöndagen 2014 genom att samlas utomhus och sjunga andliga sånger och dela ut kristen litteratur. ”Evangeliseringen gick bra, människor lyssnade uppmärksamt, ingen avbröt oss och polisen var inte på plats.”

Baptister påstår att Piliptjuk inte var med vid friluftsmötet och inte heller var ansvarig för det. I domstolen ignorerades emellertid församlingsmedlemmarnas vittnesmål eftersom de bedömdes vara part i målet.

Enligt domstolsbeslutet innebar friluftsmötet ”en fara för den allmänna ordningen, moralen och hälsan, både för deltagarna i det religiösa evenemanget och för tredje parter, vilket kräver att de offentliga myndigheterna vidtar åtgärder för att trygga den allmänna ordningen och medborgarnas säkerhet och fred.” Domen pekade också på att polismän hade vittnat om att allmänheten hade ringt och uttryckt sin ”negativa reaktion” på evenemanget och sin avsikt att hindra det, ”även genom aktiv intervention”. Denna dom föll trots ett utslag från Europadomstolen i Strasbourg år 2007 i ett liknande fall. Då fastslog Europadomstolen att de ryska myndigheterna är förpliktade att upprätthålla religiösa samfunds rätt att hålla dylika offentliga möten, fastän det finns opposition mot dem.

Att i Ryssland offentligt utöva sin religions- eller trosfrihet på allmänna platser medför fortfarande fientlig uppmärksamhet från polismyndigheterna, vilket ofta leder till åtal och femsiffriga bötesbelopp. Lagändringar infördes i oktober 2014 för att klarlägga när religiösa ceremonier fritt kan hållas och specificera att inte alla evenemang kräver att myndigheterna informeras på förhand. Utgående från domstolsutlåtanden innevarande år verkar dessa förändringar ha haft mycket liten effekt. Från början av år 2015 har totalt 13 enskilda personer dömts till böter för att ha arrangerat offentliga religiösa evenemang.

Det finns en fundamental skillnad i sättet att se på utövandet av religions- eller trosfrihet hos dem som utövar dessa rättigheter och hos polismyndigheterna. Beträffande Piliptjuks fall påpekade baptister att ”kristna sånger och samtal med människor kan inte klassificeras på samma sätt som massmöten, blockader, marscher och demonstrationer.”

(Källa: www.forum18.org)


- "Vi ber för pastor Piliptjuk, att hans bötesdom ska upphävas och att han ska bli helt frikänd. Vi ber också för hans församling att de kunde fortsätta nå ut till människorna och det samhälle där de finns med de goda nyheterna om frälsning och frihet. Må Gud resa upp rättfärdiga tjänstemän i Ryssland som vill arbeta för lag och ordning och ett fritt och öppet samhälle."





INDONESIEN


"Åtta män som avrättades i Indonesien sjöng lovsånger till Herren när de gick mot döden.
”De prisade sin Gud”, berättar pastor Karina de Vega. ”Det var hisnande. Jag har aldrig förut sett någon så ivrig att få möta sin Gud.”

Dessa män var inte martyrer utan dömda för drogsmuggling. Medan en kvinna slapp dödsstraff, orsakade avrättningarna av dessa män ett internationellt ramaskri och man pekade på fångarnas omvändelse. Som en internationell artist skriver i ett öppet brev till Indonesiens president: ”Deras brott skedde för länge sedan, deras hjärtan och sinne förvandlades för alltid av deras brott, deras domstolsprocesser och den smärta de orsakat sina nära och kära.”

En av de avrättade, Andrew Chan, ledde Bibelstudier och blev prästvigd medan han satt i fängelset. Chan dömdes som drogsmugglare.

Orden till Förunderlig nåd och bönen Fader vår ekade bland de dömda när de gick mot döden. Vi ber att deras starka vittnesbörd om en älskande och förlåtande Gud ska bära rik frukt i detta fängelse, i detta enorma muslimska land och i hela världen. Vi ber att det som skett får styrka de indonesiska kristna som ofta möter trakasserier och förföljelse för sin tros skull."

(Källa: www.charismanews.com)




Martyrkyrkans vänner r.f.








Foto: Erik Lindén (skärgårdskyrkan på Tankar fyrö)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar