Powered By Blogger

torsdag 23 februari 2017

MKV - Turkiet och Iran - "Avsky det onda, håll fast vid det goda"

Abide with me. *
Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 7/2017 (Ordf. Johan Candelin)

John 15:20 (ESV) "Remember the word that I said to you: ‘A servant is not greater than his master.’ If they persecuted me, they will also persecute you. If they kept my word, they will also keep yours."

"Abhor what is evil; hold fast to what is good." Rom. 12:9 (ESV)

Tack- och böneämnen: 

TURKIET (Turkisk domstol hindrade deportation av amerikansk kristen)

och IRAN (bön för fängslade kristna, för rättvisa)








Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=a2880ca77a

Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=997b9d1c28



* "Abide with me": https://www.youtube.com/watch?v=9bqrRNowf1Q

Rom. 12:9 "Avsky det onda, håll fast vid det goda".



Turkisk domstol hindrade deportation av amerikansk kristen

TURKIET

"Turkiets författningsdomstol ingrep plötsligt förra veckan för att temporärt stoppa den förestående utvisningen och återreseförbudet som fastställts för en amerikansk medborgare som de senaste 17 åren arbetat med kristen verksamhet i Turkiet. Utan den högre domstolens interimistiska beslut skulle den kanadensisk-amerikanske David Byle ha blivit den fjärde amerikanska kristna med långtidsuppehållstillstånd i Turkiet som skulle ha beordrats lämna landet inom de senaste sex månaderna. Alla fyra har åtalats för att ha utgjort ett ”hot mot den nationella säkerheten”, utan närmare förklaringar.

En av dessa fyra, den amerikanske pastorn Andrew Brunson från församlingen Resurrection Church i Izmir (se Veckorapport 1/2017) fängslades den 7 oktober med order om utvisning, men efter två månader utan förklaringar eller tillgång till advokat anklagades han för kopplingar till en beväpnad terroristorganisation. Han överfördes till ett fängelse den 9 december medan hans advokat fortfarande vägrades tillgång till de påstådda bevisen mot honom.

Den 16 februari sändes ett brev undertecknat av 78 medlemmar från USA:s kongress till president Recep Tayyip Erdogan för att få pastor Andrew Brunson ovillkorligt frigiven.

De två andra, pastor Patrick Jensen i Gaziantep och flyktingbiståndsarbetare och akademiker Ryan Keating i Ankara, utvisades båda och fick inreseförbud i augusti respektive oktober.

Men beträffande Byles utvisning svarade landets högsta appellationsdomstol för konstitutionella frågor inom timmar på den brådskande överklagan som Byles advokat inlämnat den 13 februari.
”Jag var ärligt talat överraskad när de fastställde ett beslut baserat på min åttasidiga överklagan samma dag”, sade advokaten Isil Cetin och konstaterade att liknande besvär tar ofta upp till två år att behandlas.

Domstolens svar upphäver Byles utvisningsorder tills specifik ”information och dokument” fås fram som påvisar anklagelserna att han var en ledare, medlem eller understödjare av en ”terroristorganisation” eller ett hot mot den allmänna ordningen och säkerheten.

Byles och hans tyska hustru Ulrikes fem barn i åldern 11 till 18 år har alla vuxit upp i Turkiet.
I motsats till de flesta länder med muslimsk majoritet, tillåter Turkiets nationella lagar dess medborgare att ändra sin religiösa identitet från islam till kristendom eller någon annan religion.

Kristna i Turkiet ber också om förbön för en pågående rättegångsprocess mot några som påstås vara delaktiga i ett mordförsök mot en turkisk pastor 2013. Den 16 januari 2013 arresterade polis från anti-terrorenheten tretton personer med kopplingar till en sammansvärjning för att mörda pastor Emre Karaali från församlingen Protestant Church i staden Izmir. Den 11 behandlingen av fallet sker enligt planerna den 23 februari."

(Källor: www.worldwatchmonitor.org, meconcern.org)


- "Vi ber att uppropet från kongressledamöterna ska ha framgång och att president Erdogan ger order om att befria Andrew och låta honom återvända till USA och vi ber att Gud styrker och uppmuntrar Andrew och tröstar och beskyddar hans familj. Vi ber också att alla falska anklagelser mot utländska kristna klart ska förkastas och att kristna i Turkiet inte ska skrämmas av dessa och andra påtryckningar som skett. Vi ber att sanningen om mordkomplotten och alla inblandade ska avslöjas och att alla konspiratörer ska ställas inför rätta och att rättvisan ska segra och på så sätt uppmuntra landets lokala kristna gemenskap och avskräcka nya attackplaner mot församlingar och kyrkor samt församlingsledare"





IRAN

"Vi tackar Gud att de två fängslade iranska kristna Amin Afshar Naderi och Hadi Asgari har avslutat sin hungerstrejk efter löften om medicinsk vård och framsteg i behandlingen av deras fall. Enligt rapporter har männen lidit av dålig hälsa och vägrats vård, och de har varit i fängelset sedan augusti i fjol utan att ännu ha åtalats för något brott. De är de enda två som fortfarande hålls fängslade av en grupp på ursprungligen fem kristna som arresterades under en picknick i Elburz-bergen nordost om Teheran förra sommaren. De övriga tre frigavs i fjol efter att ha betalat borgen motsvarande 33 000 dollar (ca 33 900 euro eller ca 292 900 kronor) var.

Den 14 februari besökte Ali Akbar Bakhtiari, chefen för statsåklagarens kansli, och hans vice chef Evin-fängelset. Under sitt besök lovade de undersöka situationen för politiska fångar, inklusive Hadi och Amin och andra som fängslats på grund av sin religiösa övertygelse.

Tillsammans med iranska kristna tackar vi Gud för att Bakhtiari visade intresse för de kristna och vi ber att Hadi ska få behandling för sin njurinfektion och återfå hälsan. Vi ber också att fallet med dem som arresterades under picknicken ska behandlas och att Hadi och Amin ska friges och de andra återfå sina borgenspengar"

(Källor: meconcern.org, www.worldwatchmonitor.org)


Martyrkyrkans vänner r.f.



Foto (KL) FC, Jakobstad (I lekmannasamlingen Fokus ber vi för lidande kristna och förtryckta folk, för vårt eget land och vår stad och för det judiska folket)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar