Powered By Blogger

torsdag 16 februari 2017

MKV - Kina och Mali/Colombia

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 6/2017 (Ordf. Johan Candelin)
Ps. 50:15 (ESV) "and call upon me in the day of trouble; I will deliver you, and you shall glorify me.”

Tack- och böneämnen:

KINA och MALI/COLOMBIA















Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=b96f8dc77e

Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=7c6a2252d6

Fängslade kinesiska troende släpptes

KINA

"Nio olagligt häktade kristna frigavs mot borgen innan det kinesiska nyåret (28 januari) när deras advokater ifrågasatte lagligheten i häktandet.

Den 26 november 2016 togs 12 kristna till polishäktet varifrån fyra kort senare frisläpptes, medan åtta häktades misstänkta för brott för att ”ha använt en kultrörelse för att underminera implementeringen av lagen”. Av dessa åtta gick ytterligare fyra fria mot borgen. Ungefär samtidigt fängslades också en annan kristen och frigavs. Efter att häktningstiden på 30 dagar gick ut, anhöll polisen hos åklagarmyndigheten om tillåtelse att arrestera de 12 kristna. Men åtta advokater slöt sig samman och protesterade mot arresteringen och endast fyra arresterades.

Människorättsjuristen Li Guisheng, som representerar en av de fängslade kristna, vittnar om att myndigheterna öppet medger att de kristna ”inte hade gjort någon avsevärd skada till samhället” och att man inte hade tillräckliga bevis för att hålla församlingsmedlemmarna häktade, vilket gjorde att de släpptes. Han uppgav att myndigheterna sannolikt blev misstänksamma för att de kristna var medlemmar i ett samfund som kallas Local Church [den lokala kyrkan] som är en gren av kristendom som utvecklades av Watchman Nee och senare också leddes av Witness Lee. Fastän myndigheterna misstänker att detta samfund är en kult, anser många kristna inte att kyrkan är orenlärig.

De facto fördömde Li och sju andra advokater som representerar de svarande artikel 300 i Folkrepubliken Kinas straffrätt, där man klassificerar kultaktiviteter som fara för staten för att de saknar laglig grund, och säger att samfundet Local Church som en kristen sekt inte bryter mot några lagar."

(Källa: www.chinaaid.org)

- "Vi tackar Gud för att de nio olagligt fängslade kinesiska kristna har frigivits och vi tackar Gud för att myndigheterna öppet medgav att de kristna inte hade skadat samhället och att rätten på så vis segrade. Vi ber att de nio blir helade och återställda och att Guds frid får regera i deras liv liksom i deras familjs och vänners liv. Vi ber också om beskydd och vishet för de modiga och rättfärdiga människorättsjuristerna i deras framtida arbete."




Mali / Colombia

"En colombiansk nunna kidnappades den 7 januari av beväpnade män i södra Mali, en relativt trygg del av landet som hittills huvudsakligen sluppit undan islamistiska attacker. Gloria Agoti hör till en församling av franciskaner systrar i klostret Karangasso, omkring 300 km från huvudstaden Bamako.

Lokala källor uppger att en grupp beväpnade män bröt sig in i klostret omkring klockan nio på kvällen. De kidnappade nunnan och låste in hennes assistent innan de körde iväg i en av klostrets bilar. Bilen övergavs senare av kidnapparna som sägs ha fortsatt med motorcyklar. Männen tog också värdesaker inklusive bärbara datorer från klostret. Malis säkerhetsstyrkor har inlett eftersökningar i ett försök att rädda nunnan. Ingen grupp har ännu tagit på sig ansvaret för kidnappningen.

Tidigare, den 24 december kidnappades den fransk-schweiziska hjälparbetaren Sophie Petronin i Gao. Hon driver en medborgarorganisation som hjälper barn som lider av undernäring och Petronin har bott i Gao i många år. Året innan kidnappades den schweiziska missionären Beatrice Stockly i Timbuktu i norra Mali. En video som Al-Qaida släppte den 10 januari 2017 verkar visa att Stockly fortfarande är i livet. Kidnappningen av den colombianska nunnan tyder på att de militanta organisationerna utbreder sitt område.

Vi ber om Guds beskydd och tröst för Gloria Agoti, Sophie Petronin och Beatrice Stockly och för deras nära och kära. Vi ber att alla tre friges snarast och att de skyldiga kidnapparna kan ställas till svars för sina dåd."

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)


Martyrkyrkans vänner r.f.



Foto från Fokus i Jakobstads svenska församling (KL)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar