Powered By Blogger

måndag 27 augusti 2012

MKV - Kyrie eleison! Sri Lanka, Elfenbenskusten och Burma (Myanmar)

KYRIE ELEISON! 1 Tim. 1:1, 2:1-4. Matt. 9:38. Martyrkyrkans vänner r.f. (Ordf. Johan Candelin) India
Tack- och förbönsämnen: SRI LANKA (pastor släpad med marken, misshandlad, hustrun brutalt attackerad - om helande. Kristna är rädda - om kraft och mod), ELFENBENSKUSTEN (etnisk resning av det kristna guerefolket, Genocide) och BURMA (Myanmar) Oroligt, hetsuttalanden mot kristna.



Oroande nyheter: Veckorapport 27, 2012

 "Jesus sade till honom: "Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6 "Jesus said to him, “I am the way, and the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (ESV)

Prayerbulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=a870bd86d2


SRI LANKA

"En pastor från en Assamblies of God-församling hade tillsammans med sin hustru besökt en församlingsmedlem och hennes dotter den 9 augusti. När de på eftermiddagen var på hemväg på sin motorcykel stoppades de i en korsning av en stor bil så att pastorns hustru flög av motorcykeln. De angreps då av en mobb bestående av ett 40-tal män tillsammans med fem buddistpräster och en medlem av den lokala distriktsledningen Pradeshiya Sabha. Mobben som kom emot dem hade med sig stenar och ropade "attackera dem" och "döda dem". Också chauffören i bilen anslöt sig till mobben, han hade nära förbindelser till en äldre regeringspolitiker. Pastorn släpades med marken och misshandlades av mobben. Hans hustru smädades med okvädingsord. Pradeshiya Sabha-medlemmen krävde att få veta vem som gett honom tillstånd att bo i området. Pastorn svarade att han bott i Deniyaya i många år och behövde inte tillstånd av någon att vara där. De beskyllde honom för att predika kristendom och hotade att döda honom om han inte slutade.

Mobben drog sedan iväg pastorn och hans hustru tillbaka till det hus som de tidigare hade besökt. De ropade åt kvinnan och hennes dotter som bodde i huset och frågade hur mycket de fått betalt för att konvertera till kristendomen. De svarade att de varit kristna länge innan de flyttade till Deniyaya och att deras beslut att följa kristendomen var ett personligt beslut grundat på deras övertygelse och att de inte fått några pengar av någon. Pastorn misshandlades igen, men han och hustrun lyckade fly från mobben och ta sig hem. Bilen som stoppat dem förföljde dem ändå ända hem. Pastorn fick skador på benen och kroppen, men ville inte åka till sjukhuset av rädsla för att bli förföljd också dit och få mera problem. Pastorn anmälde fallet till polisen i Deniyaya samma dag. Pastorns och hans hustrus id-bevis, hans mobil, Bibel och andra dokument stals i samband med attacken. Den 10 augusti fick flera personer inklusive församlingsmedlemmar vars nummer fanns i pastorns telefon falska samtal från någon som påstod sig vara pastorn och bad dem komma och träffa honom på olika platser.

Deniyaya har en multietnisk och multireligiös befolkning, bland annat en liten grupp kristna som nu är rädda för nya attacker och för förnedring.


(Källa: National Christian Evangelical Alliance of Sri Lanka, NCEASL)

- "Vi ber för de kristna i Sri Lanka och speciellt för den pastor och hans fru som brutalt attackerats, att de skulle bli fullständigt återställda och att Herrens frid skulle få fylla dem. Vi ber också för att församlingsmedlemmarna ska få kraft och mod att fortsätta att leva ut sin kristna tro i Deniyaya, trots motståndet mot kristendomen."


ELFENBENSKUSTEN

"I december 2010 hölls omtvistade val i Elfenbenskusten som resulterade i att landet fick två premiärministrar. Sedan dess har konflikten mellan dessa muslimer och kristna forgått. I mars 2011 genomförde muslimska rebeller, som är lojala till presidentaspiranten Alassane Ouattara, en etnisk rensning av de huvudsakligen kristna guere-folket från deras landområden i västra Elfenbenskusten. Vid denna attack massakrerades hundratals guerer och tiotusentals måste fly. Traditionellt är guere-folket jordägare och huvudsakligen kristna, men tusentals av dem har inte kunnat återvända till sina hem som nu bebos av muslimer.

Omkring 5 000 guerer har levt som flyktingar i Nahibly-lägret i Duekoue som beskyddas av FN:s fredsbevarare. Den 19 juli 2012 stormades lägret av en massiv muslimsk mobb. Beväpnade med klubbor, machetes och gevär mördade de åtminstone elva flyktingar, skadade 60 och dränkte in lägret i bensin och brände ner det till grunden,vilket gjorde de 5 000 kristna guererna hemlösa än en gång. FN:s "fredsbevarare" har förklarat att de inte sköt mot angriparna för att undvika en "massaker". Skräckslagna flyktingar, som flydde till "fredsbevararna" för att få hjälp, rapporteras ha blivit bortkörda eller knuffade i armarna på sina attackerare, som sedan misshandlade dem obarmhärtigt framför ögonen på "fredsbevararna". Enligt FN är det ivorianska säkerhetsstyrkor som ska ha ansvaret för säkerheten i lägren, men inga sådan styrkor fanns på plats.FN: människorättsorganisation har fördömt attacken som enligt den hade "klart etniska motiv".

(Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)

- "Vi ber att Gud ska dra sitt folk närmare sig, trösta dem och öka deras tro, svara på deras böner och förse dem med allt de behöver av mat, skydd, medicinsk hjälp, säkerhet, vishet och andlig ledning. Vi ber också att Han förnyar sin kyrka så att de ivorianska kristna inte förlorar sitt hopp utan återupptäcker Guds kraft och nåd - samme Gud som totalt förvandlade deras nation för 100 år sedan. Vi ber om väckelse och om att Gud sänder arbetare till sitt skördefält (Matt. 9:38)"


BURMA (MYANMAR)

"I juli utbröt våldsamheter mellan rakhine- och rohingyafolken - ett av de folk vi bad för under ramadan - i Burma och de fortsätter ännu med full kraft. Vi ber för en fredlig lösning på våldsamheterna. På ett område har en av dessa etniska grupper kommit med hetsuttalanden mot kristna, vilket kan leda till direkta hot eller våld. Många kristna har beslutat fly av rädsla för att situationen kan bli mycket farlig den närmaste tiden. Vissa missionärer i området har ändå beslutat stanna kvar i hopp om möjligheter att tjäna och hjälpa på alla sätt det kan. Vi ber för alla kristna i landet, både lokala och missionärer, att Gud beskyddar dem och ge dem sin frid och vishet att fortsätta leva ut sin tro."

(Källa: www.gfa.org)


Martyrkyrkans vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/en

Matt. 9:38 "Be därför skördens Herre att han sänder ut arbetare till sin skörd."




"Comfort ye my people":
http://www.youtube.com/watch?v=RmknWYFr6Xk






Special greetings from meto friends in India (pastor Ray with family and all the pastors/gospelteam members of the persecuted church):
http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2011/10/forbonsamne-indien-india.html

God bless your work among the poor people...
http://www.youtube.com/watch?v=Yd02dhWBV3w
"Go tell it on the mountain" /the Gospel

- Anyone working in India (see link) - please help this pastor!
http://www.csimin.com/
 
"How beautiful upon the mountains are the feet of him who brings good news,
who publishes peace, who brings good news of happiness, who publishes salvation,
who says to Zion, “Your God reigns.” Isaiah 52:7 (ESV)

Jes. 52:7 "Hur ljuvliga är inte glädjebudbärarens fotsteg när han kommer över bergen och förkunnar frid, bär fram goda nyheter och förkunnar frälsning och säger till Sion: "Din Gud är konung!"








Foto: Kerstin L. (aug. 2012) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar