Powered By Blogger

torsdag 19 september 2013

MKV - Indien och Vietnam - LORD, God of Israel there is none like you

1 Tim. 1:1, 2:1-6. 1 Kung. 8:23, Luk. 1:16. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 29/2013 (Ordf. Johan Candelin) Tack- och förbönsämnen: INDIEN (för förföljda pastorerna Ashok Dhruva och Dhani Ram, för Doddamma och hennes dotter som misshandlats för sin tro, helande och beskydd för pastor Jyoti) och VIETNAM (för skadade och arresterade i samband med protest mot fängslandet av kristna).


Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=6d97eea71f

Prayer Bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=65106e7a4f

"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope," 1 Tim. 1:1 
"Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

1 Kings 8:23  “O LORD, God of Israel, there is no God like you, in heaven above or on earth beneath, keeping covenant and showing steadfast love to your servants who walk before you with all their heart,"


Luke 1:16 “Blessed be the Lord God of Israel, for he has visited and redeemed his people



Lovsång - praise:

"All night all day angels watching over me": 
http://www.youtube.com/watch?v=1mDFlJMsgI4

"There is none like you": 
http://www.youtube.com/watch?v=i0A-zcVgeso



Indisk polis arresterade pastorer efter extremistattack mot gudstjänst

INDIEN

"Den 28 augusti arresterade polisen två pastorer i Tarpongi, Thana Dharseenwas, Raipur, i delstaten Chhattisgarh, efter att hinduextremister tvingat sig in i gudstjänstlokalen och hotat att döda de kristna i byn om de fortsatte att tillbe Jesus. Enligt pastor Akhilesh Edgar, skedde intrånget omkring klockan 12.30 medan söndagsgudstjänsten, som leddes av Ashok Dhruva och Dhani Ram, pågick. Angriparna sa till pastorerna att avbryta mötet eller ta konsekvenserna. Extremisterna anklagade också pastorerna för att de med våld försökt omvända människor till kristendom.

”Tvångskonvertering har inte förekommit. Omkring 100 personer från byn valde att komma till mötet av egen vilja”, berättar en lokal kristen ledare, pastor Gardia. Extremisterna lämnade gudstjänstlokalen efter att de hotat döda de kristna ifall de fortsätter tillbe Jesus Kristus. Pastorn och några troende gick efteråt till polisstationen för att be om beskydd från polisen. Överraskande nog arresterade polisen i stället de två pastorerna och sände dem till centralfängselset samma kväll. Pastorerna frigavs senare mot borgen efter att regionala kristna ledare ingripit.

Tidigare i augusti skedde även två attacker i delstaten Karnataka. Den 18 augusti misshandlade hinduextremister en kristen änka i Chikmagalur-distriktet och lämnade henne liggande medvetslös på vägen. Enligt advokat Moses Muragavel trängde sig extremisterna in i Doddammas hus och förhörde henne om hennes tro. Så släpade de henne och hennes dotter till det hinduistiska templet och försökte med våld konvertera dem tillbaka till hinduismen. Men Doddamma och hennes dotter stod fast och vägrade förneka Jesus Kristus. Efter det misshandlade extremisterna dem i nästan en timmes tid tills Doddamma blev medvetslös. Hon låg livlös på gatan när hennes grannar fann henne. Även hennes dotter fick skrubbsår och blåmärken över hela kroppen. De togs båda in på sjukhus och sköttes där i tre dagar. Polisen har registrerat en första anmälan och rapport om attacken.

Den 11 augusti attackerade hinduextremister pastor Parama Jyothi, som leder en husförsamling i byn Mobanahalli i Chitradurga-distriktet i Karnataka. Omkring klockan 10 trängde sig extremisterna in i pastor Jyothis husförsamling och misshandlade honom skoningslöst och drog ut honom på gatan så att hans kläder revs sönder och senare drog de av honom nästan alla kläder. Hela hans kropp var full av blåmärken och tre framtänder skadades. Församlingsmedlemmarna tog sin pastor till sjukhuset där han vårdades i en vecka. Pastor Jyothi lämnade in ett brev till polisstationen i Bejikere där han uppmanade dem att vidta nödvändiga åtgärder för att beskydda honom, eftersom extremisterna strängt varnade honom att se till att lämna byn inom en vecka om han tänker fortsätta att följa Jesus. Tills vidare har vi inte fått någon vidare information om pastorns och hans husförsamlings öde."


(Källa: www.efionline.org)

- Vi ber om kraft och uppmuntran för pastorerna Ashok Dhruva och Dhani Ram och för deras församling. Vi ber för alla de 100 personer i deras by som vill komma till kyrkan, att de skall få höra ett klart evangelium och välja att ge sina liv till Jesus Kristus. Vi ber också om rättvisa och religiös tolerans i området. Vi ber även om helande och upprättelse för Doddamma och hennes dotter. Må Gud rikt välsigna dem när de valde att stå fasta i sin tro mitt under påtryckningar att konvertera tillbaka till hinduismen. Vi ber också om helande och beskydd för pastor Jyothi och om att rättvisa sker i hans fall.





VIETNAM

"Vi ber för de omkring 40 personer som skadades när polisen med tårgas, batonger och hundar krossade en protest mot det 3 månader långa fängslandet av två katoliker. Protesten den 4 september i Nghi Phuong, söder om Hanoi, kom som ett svar på polisens vägran att frige Nguyen Van Hai (43) och Ngo Van Khoi (53), som arresterade den 22 maj för ”störande av den allmänna ordningen”. Vi ber speciellt för de cirka 15 personer som arresterades, att de får uppleva Guds frid och närvaro, och snart bli frisläppta." 


(Källa: www.worldwatchmonitor.org)


Martyrkyrkans vänner r.f. 




Pray for this church in India: they need used clothes:
http://www.csimin.com/






Foto: Kerstin Lindén (sept. 2013 altaret i Karleby stadsförsamlings kyrka/Kokkola) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar