Powered By Blogger

söndag 18 november 2012

Dr Daniel Shayesteh flydde från islams mörker och fann Guds ljus: Jesus Kristus

MKV/Dr Daniel Shayesteh "Escape from darkness" (understanding islam)

Dr Daniel Shayesteh besökte vår nejd i helgen. Han är född i norra Iran och kommer alltså från landet som Bibeln talar om i Esters bok i samband med berättelsen om Haman; en persisk furste som försökte utrota judarna. I dag styr Ahmadinejad som har samma programförklaring och som vill utplåna Israel.

 
(Mosab Hassan Yousef's great speech)




Vi fick lyssna till ett bra och starkt vittnesbörd och informativt om islams sanna ansikte. Dr Daniel Shayesteh var en hängiven muslim som redan som 9-åring utförde muslimska riter och fick lära sig att icke-muslimer är orena, speciellt kristna och judar, som enligt islam förorenar världen. Judar och kristna benämns med djurnamn. Enligt Koranen är det helt förkastligt att bekänna Jesus som Guds Son. Islam har som målsättning att dominera världen. Runt staden Mekka finns en 24 km:s skyddszon dit inga icke-muslimer kan gå. Inträffar detta kan man bli dödad. Dr Daniel var medlem av Hizbollah (army of Allah) och lärde ungdomar terrorism och självmordsbombning och han gifte sig med den argaste kvinnan som delade hans ideal. Det var rätt att döda judar och amerikaner. Man lär ut ilska och hat.

Han vittnade om att islam förstör den glädje som finns i musik och kultur eftersom en rättrogen muslim inte lyssnar till musik, utan lär sig hata och döda. Småflickor beslöjas från 7 år och är giftasvuxna då. Dr Daniel var en av revolutionsledarna i sin hemstad efter shahens fall. Efter Ayatollah Khomeinis maktövertagande och svek, fann sig Dr Daniel i opposition mot hans politiska agenda. Khomeini hade lovat frihet och bra ekonomi pga oljan i landet men resultatet blev bara att mänskor led av fattigdom och sändes ut i krig. Kritiken i landet växte och följden var fängelsestraff, tortyr och död. Det var ett diktatoriskt styre. Daniel fann att Khomeini hade ljugit för honom och de rättrogna bröderna eftersom "frihet är av ondo och hör väst till."
Allah är den bästa av lögnare så det är tillåtet att ljuga och lura för Allahs skull, som Khomenini alltså gjorde. Det behövs inga nya lagar eftersom Allah redan gett dem lagar, tyckte ayatollan. Man kände att man aldrig kunde vara säker eller trygg. Oppositionen blev tvungen att fly.
 

Om du kritiserar islam ska fingrarna skäras av och sedan huvudet. Dr. Daniel satt i fängelse under tortyrliknande förhållanden och blev slagen. Medfångarna dog, men Daniel räddades efter att ha blivit slängd i en dal och misshandlad. Han repade sig efter ett års rehabilitering. Han tog sig till Turkiet, med Guds hjälp och nåd, som han uttryckte det. Men utan sin familj. Det var farligt att vistas där, eftersom han var flykting och dissident. Men han studerade senare vid universitetet och gjorde sin doktorsavhandling om "Hur religion och kultur påverkar mänskligt tänkande." Han trängde djupt in i islam och andra religioner och överväldigades av de kristna värderingarna samtidigt som han chockerades av islams värderingar, när han nu kunde jämföra dem. Han såg nu att kristendomen stod för frihet, mänskovärde osv. Och att kristendomen är en "far - barn" relation och islam en "härskare - slav" relation. Och det finns ingen frihet i islam. Ungefär som i kommunismen där det inte heller finns någon frihet och allt fungerar med hjälp av en auktoritet. Mänskan är bara en producerande maskin och har ingen självbestämmanderätt.

Daniel sa att den frihet vi har i väst helt klart kommer från Bibeln och Jesus, från vår judisk-kristna tro! Sekulär humanism vill ta bort dessa rötter.

Daniel förlorade en hel del pengar i Turkiet till en kompanjon som lurade honom. Detta ledde honom till att söka hjälp i en kristen kyrka, trots att detta innebar en andra dödsdom för honom. Där möttes han av musik och glädje, han fann de glada lovsångerna chockerande och även att kvinnor sjöng tillsammans med män. Musik är olagligt enligt islam och en hängiven muslim lyssnar inte till musik. De kristna lovade att hjälpa honom om han återkom till kyrkan. Han var rädd eftersom det kunde gå ut över familjen i Iran om det kom fram att han som rättrogen muslim besökte en kristen kyrka, men han fortsatte att besöka kyrkan. Muslimer blir också lärda att man inte ska lyssna på judar eller kristna. Han lyssnade och fick ta del av ett fantastiskt budskap. Daniel hade alltid älskat filosofi och Bibelns filosofi och Gud var annorlunda än alla andra läror och lärare han hört talas om. Ingen annan religion kunde visa upp en Gud som har en personlighet och som visar sig; uppenbarar sig.

Allah visade sig inte för Muhammed. Och om din Gud inte visar sig - hur ska du då bli frälst? Frälsning kräver en uppenbarelse. Ingen annan religion än kristendomen talar om en frälsning här och nu. Gud är en personlig Gud. Han visar sig. Han är Immanuel - Gud med oss! Vi är personer, vår Far - Gud är också en person. Vi kan ha en relation med honom.

Allt i islam handlar om framtiden. "Ingen vet något om framtiden" står det i Koranen. Alla muslimer söker en gemenskap med Allah men får det inte. Muhammed sade att han inte vet något om framtiden.

Nya testamentet uppenbarar en levande och praktisk Gud. Filosofin och doktrinen är att Gud blev mänska. Gud själv kom hit med Fadershjärtat. Andra religioner lär att det är du själv som måste komma till Gud. Kristendomens Gud lär att Gud själv kommer för att rädda oss.

I satans rike kan man inte få frihet eftersom satan inte tror på frihet. I satans rike kan man inte blir frälst.

Kristendomens Gud uppenbarar sig, han älskar oss. Bibeln vittnar om detta från början till slut.

Allah har skapat synden. Detta är i sig en synd. Allah är en syndare. Allah är inte en sann Gud. Allah är en hednagud.

Kristendomen Gud är helig. Helighet kan inte skapa synd. Helighet är ljus. Jesu kärlek är överväldigande. Allt detta insåg Dr Daniel. Att älska sina fiender, som Jesu lärde var mycket radikalt och omtumlande att få höra.

Islam lär att man ska döda otrogna (judar, kristna, icke-muslimer). Bibeln lär att man ska älska sin nästa och mannen sin hustru. Koranen lär att man får slå sin hustru och att hon inte har rätt att säga nej så länge hon lever.

Dr Daniel varnade för att många universitet i väst är beroende av Saudiska pengar vilket borde vara en väckarklocka för oss.

Dr Daniels fru och barn kom till Turkiet och mötte en förvandlad man. Hustrun blev först rädd och tänkte att de kommer att bli dödade pga detta, men hon hade bestämt sig för att inte återvända till Iran. Hon förvånades över mannens lugn och glädje. Evangeliet hade förvandlat honom! Hon började själv läsa Bibeln, tex. Matt. 19 om att en man ska ha bara en hustru. Hon läste i smyg på natten...
Senare drömde hon en märklig dröm som återfanns i Bibeln. Hon överlämnade sitt liv åt Jesus. Familjen förenades i tron på Jesus Kristus på ett fantastiskt sätt.

Dr Daniel betonade hur mycket han älskar Jesus som gjort allt detta för honom och sade att vi ska säga detta varje dag och sätta Jesus Kristus först i våra liv. Han upprepade också orden: "av Guds nåd" och "med Guds nåds hjälp". Han har idag bla. TV-program och vittnade om att många muslimer och även ledare i Iran kommit till tro på Jesus Kristus.

Mötet var välbesökt, salen fullsatt och de som inte rymdes in satt i serveringssalen.


I förbön efter mötet.


Martyrkyrkans vänner med ordförande Johan Candelin och Dr Daniel Shayesteh som inbjuden gäst besökte oss i Fokus och jag antecknade. Före man kom till Jakobstad hade man besökt Larsmo församling och Karleby stadskyrka.








Dr Daniel Shayesteh "Escape from darkness" (understanding islam)
http://escapefromdarkness.org/about


Crosspoints (Karleby) bandning:
http://www.2shared.com/audio/0vcQMidj/Dr_Daniel_Shayesteh_Crosspo.html  




Mosab Hassan Yousef: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LN0Zb7ody_U
"The truth is born only on freedom --- Hamas is a terrorist organization, Hamas doesn't know how to build only to destroy. There is a war between Gods in the Middle East, between Western civilization and barbarians" (this great speech added by me)









Foto: familjen Lindén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar