Powered By Blogger

torsdag 19 juli 2012

ECI - en förhandlingslösning baserad på historiska fakta och internationell lag nödvändig - bevara Jerusalem odelad

European Coalition for Israel (Tomas Sandell)

Månadsrapport juli 2012/
ECI calls on the EU to host an emergency conference to address the safety and security for Jews in Europe. (Condolences).





Emergency conference:
http://www.ec4i.org/index.php?option=com_content&view=article&id=160%3Aeci-calls-on-the-eu-to-host-an-emergency-conference-to-address-the-safety-and-security-for-jews-in-europe&catid=74%3Apress-releases&Itemid=53

http://www.givepeaceachance.info/"Give peace a chance" (video and book)

Bryssel,

"Ett av de allvarligaste hoten mot den judiska statens säkerhet som gått ganska obemärkt förbi, är att den palestinska myndigheten (PA) deklarerat att de återigen i FN i september kommer att föreslå ett ensidigt utropande av en palestinsk stat. Detta kungjordes på en nyligen hållen presskonferens i Paris, ordnad av Frankrikes nyvalde president Hollande, som där antydde att han kommer att stöda palestiniernas strävanden.

Detta drag är en del av en välorganiserad kampanj inom det internationella justitiekrig* som ytterst syftar till att olagligförklara och slutligt besegra staten Israel. PÅ hoppas på att uppnå detta genom ett ensidigt utropande av en islamsk stat på Israels historiska kärnland, med Gamla stan i Jerusalem som huvudstad. Detta innebär en farlig manipulation av internationell lag, som skulle ha förödande följder för den judiska staten. PA skulle då kunna utropa sin egen stat och bestämma dess gränser utan att någonsin behöva förhandla med Israels regering.

Detta är ett hot mot hela Israels existens som för det mesta inte uppmärksammas av Israels vänner. Internationell lag består av ett invecklat system av mekanismer som ibland kan missbrukas för att besegra en stat effektivare än genom traditionell krigföring. Därför är det viktigt att vi är medvetna om denna farliga utveckling och kämpar emot den genom bön, upplysning och genom att försvara Israels sak.

En gräns överskreds för första gången i St Petersburg i juni. PA lyckades få Födelsekyrkan i Betlehem listad som en palestinsk helig plats genom att falskeligen anklaga de judiska myndigheterna för att utgöra en fara för själva kyrkobyggnaden. På samma sätt anklagar de nu israelerna för att judaisera Jerusalem, trots det faktum att staden har varit judisk huvudstad i över 3000 år. PA ber nu FN att ingripa. Detta är ett allvarligt brott mot internationell lag och kan även stå i strid med själva FN:s grundstadga.

ECI kommer återigen att starta en kampanj för att försvara det judiska folkets rätt till sitt urgamla hemland och att bevara Jerusalem som sin odelade huvudstad. Vi återupprepar vårt budskap från ifjol som uppfordrade till "en förhandlingslösning baserad på historiska fakta och internationell lag" . Vårt öppna brev till FN undertecknades av över 60.000 vänner, inklusive många parlamentsmedlemmar och fd ministrar i sitt lands regering. Dessa senaste initiativ står i strid med alla tre principer (förhandlingar, historia, lag) som vi framhöll som förhandsvillkor för fred i Mellanöstern.

(*justistiekrig (eng. lawfare, jf warfare, krigföring) Illegitim användning av nationell eller internationell lag i syfte att skada en opponent, få hegemoni i offentligheten, skada en opponent ekonomiskt, eller att binda upp hans tid så att han blir förhindrad att vidta andra åtgärder, tex. att kandidera för offentliga tjänster)


Olika sätt att hjälpa på:

1. Be att varje palestinskt försök att ensidigt utropa en stat stoppas. Du kan följa med den senaste utveckligen på Twitter @ECIUN, där vi förser dej regelbundet (ibland dagligen) med ny information.

2. Hjälp till att göra filmen "Give peace a chance" känd genom e-post och sociala media. Planera särskilda tillfällen i din församling eller i ditt lands parlament. Filmen har ett bra budskap om staten Israels juridiska grund och farorna med ensidiga åtgärder. Filmen finns på www.givepeaceachance.info
http://www.givepeaceachance.info/

3. Hjälp till att distribuera vår nya  bok: "Foundations of International Legal Rights of the Jewish People and the State of Israel" ("De lagliga grunderna för det judiska folkets och staten Israels rätt") skriven av Dr Cynthia Day Wallace. Boken stärker filmens budskap och tillsammans utgör de starka informationsredskap. Du kan beställa boken på sidan www.givepeaceachance.info eller genom att sända oss e-post till info@ec4i.org

4. Hjälp oss ekonomiskt att nå ut med detta budskap till FN och de nationer som är representerade där, speciellt till europeiska nationer. Vi har nu en öppen dörr till många FN organisationer i New York, liksom till regeringar och parlament världen runt. Dina förböner och ekonmiska stöd kan ta oss dit.


Viktiga datum 2012 och 2013

17-19 augusti 2012 Konferens i Oxford för unga vuxna (kont. Debbie Usher, debbieusher@hotmail.com)

22-29 september 2012 FN:s generalförsamling i New York. En delegation från ECI kommer att närvara.

15 november 2012 Den årliga Policy-konferensen i Europa-parlamentet i Bryssel. Talarnas namn meddelas senare.

16-17 november 2012 Tränings- och undervisningskonferens i Bryssel (i anslutning till årskonferensen)

22-24 mars 2013 Den 11. årliga europeiska bönekonferensen i Bryssel




Vill du stöda ekonomiskt klicka på "Donate" (donera)



ECI/Tomas Sandell


European Coalition for Israel
http://www.ec4i.org/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=40


Donera/Donate: http://www.ec4i.org/index.php?option=com_content&view=article&id=84&Itemid=61 


ECI calls on the EU to host an emergency conference to address the safety and security for Jews in Europe:


http://www.ec4i.org/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar