Powered By Blogger

söndag 22 september 2024

Kyrkhelg - Gud har en uppgift åt dej i livets alla skeden

 - Jag deltog i årets Kyrkhelg i Karleby (20-22.9.2024) och deltog i ett seminarium på lördag eftermiddag. 

Seminariets tema var: "Från Kairo till Rinkeby - min resa som kristen". Martyrkyrkans vänner r.f. (MKV) ordnade detta seminarium och det var prästen Basem Mekhail som berättade om sin livsresa. I praktiken handlade det om mission. 

Basem Mekhail berättade att han är född i en kristen familj i Egypten, men kom att växa upp i Saudiarabien där han var helt ensam kristen i skolan. Omgivningen var muslimsk. Han fick lida för sin kristna tros skull. Trots detta andas hans berättelse tacksamhet, ljus och hopp. 

Han kom senare att vistas en tid på Malta och verkade 8 år i Tunisien som missionär och vid det laget var han även gift med en finländska som även bott i Sverige. Myndigheterna ogillade dock hans arbete och paret blev bortdrivna från landet utan möjlighet att återkomma. 

Han berättade om att han först kände sig hemlös och utan uppgift i det nya landet Sverige där det var mörkt och kallt och svårt att få kontakt med andra. Det blev dock både en väntetid och en vändpunkt i hans syn på vad mission och missionsfält är. Gud ledde honom till att hjälpa de många arabisktalande med muslimsk bakgrund som under årens lopp anlänt till Sverige i allt högre grad. 

Hans arbete i Rinkeby (Sverige) går ut på att hjälpa dem där han bor, mitt i bostadsområdet, i andra städer och dels i grannländer. Förutom praktisk hjälp och stöd delar man ut kristna traktater på många olika språk. Han brinner för att dela evangeliet om Jesus Kristus med alla han möter. Han hjälper också till med att träna andra församlingar i Sverige hur man möter mänskor med evangeliet och framför det goda budskapet om Jesus Kristus.. 

Det var väldigt intressant att höra pastor Basem Mekhail berätta om sin livsresa och om sina erfarenheter. Han betonade att Gud har en uppgift åt oss i alla olika livsskeden och vill verka genom oss om vi låter oss användas i Guds tjänst där vi är ställda. 

Martyrkyrkans vänner informerade oss även om de senaste projekten man har runt i världen och det fanns möjlighet att ge bidrag och även beställa rundbrevet. 

Seminariet var välbesökt. 

***

Martyrkyrkans vänner r.f. 

https://www.martyredchurch.net/


Al Massira:

https://almassira.org/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar