Powered By Blogger

fredag 13 september 2024

Drevet! (Han valde inte denna strid) - Rätt ska vara rätt

- Jag hade inte tänkt kommentera den mediastorm som orsakats av en programpunkt under den kommande Kyrkhelgen i Karleby 20-22.9.2024, men rätt ska vara rätt. 

Jag såg en ny videointervju på youtube, gjord av Apologia, med Ray Baker som verkar vara en godmodig person. När man däremot kommer in på de beskyllningar, anklagelser, elakheter, sakfel och personliga påhopp som östs över honom från media, influencers, kändisar och i diskussioner på sociala medier blir han märkbart upprörd över allt som spridits om honom och hans hustru. Han känner sig orättvist behandlad och dömd på förhand. 

Ingen har väl kunnat undgå att läsa att den sk. omvändelsterapin varit huvudtemat kring hans person och kommande vittnesbörd eller livsberättelse, trots att han redan tidigare i ett flertal skrivelser och böcker tagit avstånd från just omvändelseterapi och fysiskt, andligt våld och/eller förnekelse. Han säger att han omnämnts i flera tidningar vilka han namnger, men endast Hbl har tagit kontakt med honom personligen.

Dessutom nämner han också Borgåbiskopen och talar om dubbelmoral. Man kan ifrågasätta om hans deltagande och vittnesbörd under den kommande Kyrkhelgen skapar ångest hos någon, för tänk om motsatsen ger någon annan ångest?

Se och lyssna! Rätt ska vara rätt! Ray Baker valde inte denna strid. 

Drevet! (Apolgia - Centrum för kristen apologetik) Video 26:41