Powered By Blogger

onsdag 24 maj 2017

"Gud har farit upp under jubel, HERREN under basuners ljud"

Kristi himmelsfärdsdag
Ps. 47:6-9 Gud, den treenige
Dan. 7:13-14 Mänskosonen; Gud och människa
Ef. 4:7-15 Guds Son, Kristus; han som steg ner är också den som steg upp

"Gud har farit upp under jubel, HERREN, under basuners ljud! Lovsjung Gud, lovsjung! Lovsjung vår konung, lovsjung! Ty Gud är konung över hela jorden, lovsjung honom med en psalm. Gud är konung över hednafolken. Gud sitter på sin heliga tron." (Ps. 47:6-9)




"I min syn om natten såg jag, och se, en som liknade en människoson kom med himlens skyar, och han närmade sig den Gamle av dagar och fördes fram inför honom. Åt honom gavs makt och ära och rike, och alla folk och stammar och språk måste tjäna honom. Hans välde är ett evigt välde som inte skall ta slut, och hans rike skall inte förstöras." (Dan. 7:13-14)


"Men åt var och en gavs oss nåden, alltefter den gåva som Kristus mätte ut. Därför heter det: Han steg upp i höjden, han tog fångar och gav människorna gåvor. Detta ord "han steg upp" vad betyder det, om inte att han också stigit ner till jorden? Han som steg ner är också den som steg upp över alla himlar för att uppfylla allt. Och han gav några till apostlar, andra till profeter, andra till evangelister och andra till herdar och lärare. De skulle utrusta de heliga till att utföra sin tjänst att bygga upp Kristi kropp, tills vi alla når fram till enheten i tron och i kunskapen om Guds Son, till ett sådant mått av manlig mognad att vi blir helt uppfyllda av Kristus. Vi skall då inte längre vara barn som kastas hit och dit av vågorna och som förs bort av varje vindkast i läran, när människorna bedriver sitt falska spel och i sin list förleder till villfarelse. Vi skall i stället i kärlek hålla fast vid sanningen och i allt växa upp till honom som är huvudet, nämligen, Kristus." (Ef. 4:7-15)







Thine Thing Helseth: J. N. Hummel - Trumpet Concerto in Eb, 3rd mvt.
https://www.youtube.com/watch?v=hR8H8CSojis

Johann Sebastian Bach - Cantata "Lobet Gott in seinen reichen" (BWV 11)
https://www.youtube.com/watch?v=uIOV9_kx7mE

J.S. Bach / Erschallet, ihr Lieder, erklinget, ihr Saiten, BWV 172 (Rifkin)
https://www.youtube.com/watch?v=dIaLrdOm3G0

BWV 172 "Erschallet, ihr Lieder, erklinget, ihr Saiten!" (Tölzer Knabenchor )
https://www.youtube.com/watch?v=zQVPf51ExrA




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar