Powered By Blogger

onsdag 17 juni 2015

MKV - Mexiko och Uzbekistan - "Inte genom styrka, inte genom kraft, utan genom min Ande, säger HERREN Sebaot"

Martyrkyrkans vänner r.f.  rapport 22/2015 (Ordf. Johan Candelin)

"Men jag skulle söka Gud och inför Gud lägga fram min sak. Han gör stora och outgrundliga ting, under som inte kan räknas." (Job. 5:8-9)

Gen. 22:14 "The LORD will provide".

Job. 5:8-9, Sak. 4:6, Ps. 147:7

Tack- och böneämnen: MEXIKO (tacksägelse för familjer som fått återvända, för evangeliets utbredande) och UZBEKISTAN (för religionsfrihet, kristna förföljs, misshandlas och torteras, bön för evangeliet och flera missionsarbetare)






Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=938d402065

Job 5:8-9 "Men jag skulle söka Gud och inför Gud lägga fram min sak. Han gör stora och outgrundliga ting, under som inte kan räknas."

“As for me, I would seek God, and to God would I commit my cause, who does great things and unsearchable, marvelous things without number:"


Sak. 4:6 "Detta är HERRENS ord till Serubbabel: Inte genom styrka, inte genom kraft, utan genom min Ande, säger HERREN Sebaot".

 "Then he said to me, “This is the word of the Lord to Zerubbabel: Not by might, nor by power, but by my Spirit, says the Lord of hosts." Zech. 4:6 (ESV)

1 Mos. 22:14 "HERREN förser."


Ps. 147:7 "Sjung till HERREN med tacksägelse. Lovsjung vår Gud till harpa,"

"Sing to the Lord with thanksgiving; make melody to our God on the lyre!"



Evangelikala kristna i Mexiko betalar ett högt pris för sin tro


MEXIKO

"Det är nu nästan två månader sedan 12 evangelikala kristna familjer, sammanlagt 49 personer, tilläts återvända till sin hemby i den sydliga delstaten Chiapas och de säger att allt är ”helt lugnt”. Efter fem års exil, som byns äldste och myndigheterna tvingade dem till för att familjerna lämnade den ”traditionalistiska” kyrkan (som blandar element från ursprungsbefolkningens hedniska religion och populär-katolicism), gläder sig dessa familjer från byn Buenavista Bawitz över detta relativa lugn. Men det har ett pris. Flera av barnen är födda i exil, medan de äldre barnen under fem år gått i nya skolor i den närmaste större staden Comitán och har hunnit rota sig. Vissa av barnen fortsätter att gå i skolor där, 30 km hemifrån, under resten av läsåret innan föräldrarna beslutar om de igen ska skriva in dem i byskolan, där undervisningen sker på det lokala tojolabal-språket och inte på spanska.

De vuxna måste betala en årlig, obligatorisk avgift motsvarande omkring 35 € eller 330 kronor – deras bidrag till byns traditionella festivaler, vilket var ett villkor för deras återflyttning. Men för de tidigare exilbyborna verkar det vara ett lågt pris för att få vara hemma igen.

”Vi är alla mycket lyckliga över att vara här, tillbaka i vår by”, sade Fidel López Hernández (26), en make och trebarnsfar. ”Numera har vi inga problem med byn. Allt är helt lugnt.” Han tillade att de för närvarande väntar på hjälp från myndigheterna för att reparera de hem som vandaliserades medan de var borta. Men de har redan kopplats in i byns vatten- och elförsörjning och hälsovård, vilket de förvägrades tiden före deras exil.

Mexikos regering hävdar att man inte har några problem med att trygga religionsfrihet för sina medborgare. Det är verkligen så att den första paragrafen i Mexikos grundlag förbjuder diskriminering på religiösa grunder. Men år 2015 är Mexiko tillbaka på Open Doors lista över de 50 länder där det är svårast att leva som praktiserande kristen. Efter tre år utanför listan är Mexiko nu nummer 38. Open Doors säger att det finns två huvudsakliga områden där kristna i Mexiko förföljs: ”organiserad korruption” och ”stammotsättningar”. Organiserad korruption innebär myndigheter som inte gör det som förutsätts av dem, laglöshet, korruption och kriminella organisationer som verkar utan straffpåföljder. Stammotsättningar innebär åter att traditionella religioner, som är en blandning av ursprungsbefolkningens hedendom och populär-katolicism, upplever ett uppsving speciellt i mer isolerade områden. Stammedlemmar som konverterar till evangelikal kristendom möter olika former av trakasserier, uteslutning från social basservice, tortyr och till och med vräkning från sin hemort.

I Mexiko där den stora majoriteten ser sig som kristna, verkar det okej att vara kristen, men inte hurdan kristen som helst. Kristna och församlingar som aktivt engagerar sig i samhället eller talar öppet om svåra saker, blir måltavlor för kriminella organisationer och stamledare."

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)


- "Vi tackar Gud för att dessa 12 familjer nu har kunnat flytta tillbaka till sin egen by. Vi ber att de ska tas emot inte bara på ett ytligt plan utan att de andra byborna ska välkomna dem in i bygemenskapen. Vi ber också att deras tro på Jesus skulle göra de andra byborna nyfikna och intresserade och att också de skulle vilja få en relation till vår levande Herre."




UZBEKISTAN

"Vi ber för de kristna i Uzbekistan där regeringen har infört en lag som strävar till att förhindra alla former av religionsutövning utan statligt tillstånd. Lagen ger olika statliga instanser rätt att upprätthålla religionslagar och kräver av dem att de rapporterar sådana som de misstänker att kan ha gjort sig skyldiga till religionsbrott som exempelvis ”undervisning” i religion eller förvaring av religiöst material utan tillstånd. Förföljelse mot protestantiska kristna har ökat i och med polisräder, fängslanden och stora böter riktade mot troende som helt enkelt har berättat om sin tro eller ägt kristet material. Polisbrutalitet och tortyr är vanliga. Vi ber också för solidaritet mellan ortodoxa och protestantiska samfund, både lokalt och internationellt, att troende skulle vara till välsignelse för varandra i dessa prövningar. Vi ber också speciellt för Murot Turdijev, en protestantisk troende som polisen den 8 maj misshandlade och tog strypgrepp på tills han förlorade medvetandet. En annan protestant, Guljahon Kuzebajeva, är så rädd att hon har gått under jorden sedan polisen gjorde en räd mot hennes hem för 12 månader sedan. Vi ber också för henne. Må Gud resa upp arbetare med nödvändiga språkliga och tekniska kunskaper för att genom evangeliserande radio, satellit-tv och internet nå ut till Centralasien där många länder mer och mer begränsar kristnas möjligheter att leva och verka. Vi ber att ”Herren som förser”, Jehova Jireh, fyller alla deras behov. Må Herren möjliggöra ett genombrott i Uzbekistan."

(Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)



Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: Kerstin Lindén (Larsmo kyrka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar