Powered By Blogger

fredag 15 mars 2013

MKV - Gud, den Allsmäktige - El Shaddai - Nordkorea och Iran

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Jes. 35:3. Hebr. 1:8. Apg. 4:12. 1 Mos. 17:1. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 10/2013 (ordf. Johan Candelin)

Tack- och förbönsämnen: NORDKOREA (landets ledare, evangelisationsteam) och IRAN (pastor Benham, pastor Saeed)




Prayerbulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=3218290b36


"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope," 1 Tim. 1:1

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Jes. 35:3 "Stärk kraftlösa händer, styrk vacklande knän. Säg till de försagda: "Var starka, frukta inte!" 

Hebr. 1:8 "Men om Sonen säger han: Gud din tron står i evigheters evighet, och rättens spira är ditt rikes spira."

Apg. 4:12 "Hos ingen annan finns frälsningen. Inte heller finns det under himlen något annat namn, som givits åt människor, genom vilket vi blir frälsta." 

1 Mos. 17:1b "Jag är Gud den Allsmäktige. Vandra inför mig och var fullkomlig." 


Lovsång: "El Shaddai" http://www.youtube.com/watch?v=aFfXKJIXeJI

"Days of Elijah" (Paul Wilbur) 
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ra4HWj1jrJA 
 

Kristnas situation i Nordkorea osäkrare efter nya sanktioner

NORDKOREA

De nya sanktioner som FN kommit överens om kommer ytterligare att kringskära Nordkoreas möjligheter att agera och verka inom det internationella samfundet. De senaste sanktionerna kräver att Nordkorea upphör med alla former av kärnvapen- och missiltester. De innefattar åtgärder som kommer att hindra finansiella transaktioner, beslagta kontanter, ge länder rätt att inspektera misstänkt gods och utöka listan på varor som Nordkorea inte får importera. Sanktionerna lägger nya restriktioner på nordkoreanska diplomater, vilket ökar risken för att de utvisas. Men de ger inte andra länder rätt att stoppa och inspektera nordkoreansk last på internationellt vatten eller att tvinga ner flyg som misstänks transportera smuggelgods – åtgärder som kunde ha orsakat våldsamma konfrontationer.

Icke-statliga organisationer (så kallade NGO:s, Non-Governmental Organizations) kommer inte direkt att påverkas av sanktionerna. Trots det är deras arbete helt beroende av Pyongyangs svar. Nordkorea kan utvisa frivilligarbetare och NGO-medarbetare ur landet. En av fältarbetarna i ett av NGO-teamen säger: ”Situationen är oklar. Nordkorea kan förbjudas ta emot alla former av hjälp från utlandet, men eftersom vi inte har något synligt projekt ”ovan jord” så borde inte de nya sanktionerna påverka vårt arbete den närmaste framtiden. Vi arbetar i hemlighet och kommer att fortsätta att göra det.”

(www.opendoorsuk.co)


- Vi ber för varje internationell ledare som har direkta kontakter över gränsen, men speciellt för Kim Jong-Un och hans regering, att de handlar vist och lugnt som svar på krisen. Vi ber att gränserna inte ska stängas till ytterligare och att kommande restriktioner inte ska gälla för människor som reser in till och ut ur landet. Vi ber också om kraft och vishet för alla team och människor som arbetar inne i och längs gränsen till Nordkorea och som redan är ytterst pressade när de försöker stöda och vara till välsignelse för nordkoreanska troende.




IRAN

Vi ber för de fängslade troende som våra iranska bröder och systrar har påmint oss om. Vi ber för de troende som ställs inför rätta – första gången eller på nytt – efter månaders väntan i fängelset, att deras fall skulle läggas ner eller att de frikänns och släpps fria. Vi ber för pastor Benhams hälsa och även för andra med hälsoproblem, att de får rätt vård och att också de snart får bli fria. Vi ber också för pastor Saeed, som har dubbelt medborgarskap (Iran-USA), att hans tro på Jesus förblir stark och hans vittnesbörd klart, som han skriver i ett brev från fängelset: ”Detta är ytterligare ett gyllene tillfälle för mig att låta Kristi ljus lysa genom mig i denna mörka värld.” Slutligen ber vi för alla familjer och nära och kära till dem som sitter i fängelset, att de får känna av Jesu Kristi frid, omsorg och beskydd.

(Källa: www.meconcern.org)





Martyrkyrkans vänner r.f.


What does the persecuted Church need most?
http://www.youtube.com/watch?v=EvFmSoKqPQM



Foto: KL



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar